Documentarul cu leii orădeni, realizat de jurnaliștii englezi, difuzat astăzi pe BBC One

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Povestea leilor de la ZOO Oradea va face înconjurul lumii
Povestea leilor de la ZOO Oradea va face înconjurul lumii

Filmul documentar realizat de jurnaliștii BBC One cu relocarea leilor de la Grădina Zoologică Oradea va fi difuzat în această seară pe BBC One, de la  19.30, ora Angliei. Orădenii care vor să afle cum s-au acomodat leii la nouă viaţă pot urmări secvenţe din documentar, pe site-ul BBC.

O echipă de jurnalişti de la BBC şi John Minion, administrator la Yorkshire Wildlife Park, împreună cu personalul de la Grădina Zoologică din Oradea, au participat la ceea ce ar putea fi  cea mai mare relocare de lei, realizată în Europa.

Treisprezece feline de la ZOO Oradea au fost mutate în imensul parc din Doncaster. Marea aventură a fost filmată de o echipă de la televiziunea britanică, pentru realizarea unui documentar ce va fi difuzat astăzi. „Nu ştiu să se mai fi realizat o relocare de asemenea amploare, în Europa”, a spus britanicul John Minion.

Conform informaţiilor primite de la Daiana Ghender, administratorul ZOO Oradea, cel mai în vârstă dintre lei are aproximativ 27 de ani. „Ne este imposibil să ştim vârsta exactă a animalelor”, a spus Daiana Ghender. La Oradea au rămas doar doi lei, o femelă şi un mascul. Pe lângă cele treisprezece exemplare care au ajuns în Anglia, alte trei leoaice de la ZOO Oradea şi-au găsit o casă nouă, la Drakenstein Park, în Africa de Sud.  Relocarea celor treisprezece lei de la ZOO Oradea s-a făcut cu sprijinul donatorilor din toată lumea, care au fost impresionaţi de povestea regilor junglei, captivi în cuşti de beton. Povestea leilor orădeni a fost prezentată şi în paginile publicaţiei Daily Mirror.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite