Marius Pîrcioagă, primul bihorean care se vaccinează antigripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Direcției de Sănătate Publică Bihor, Marius Pîrcioagă, a declarat că se va vaccina astăzi cu vaccinul Cantgrip, pentru a da exemplu bihorenilor în acest sens.

Duminică au sosit în bihor primele doze de vaccin împotriva virusului gripal A/H1N1. Dozele au fost aduse cu un tir frigorific și au fost preluate de jandarmi. Circulația în zona sediului Direcției de Sănătate Publică Bihor a fost închisă până când jandarmii și personalul direcției au terminat de descărcat vaccinul. În prima tranșă, în Bihor au ajuns 45.400 de doze. Acesta se distribuie în rețea închisă, numai în cadrul campaniei de vaccinare. Vaccinul Cantigripă va fi administrat, în primă fază, personalului medical, cadrelor MAI, elevilor și studenților bihoreni.Primul care se va vaccina cu Cantgrip este directorul Direcției de Sănătate Publică, Marius Pîrcioagă.

Acesta a declarat că în ianuarie și februarie vor ajunge în județ dozele pentru vaccinarea copiilor sub 16 ani. Pîrcioagă susține că la universitate trebuie suplimentat numărul personalului specializat în vaccinare, din cauza numărului mare de studenți.

Vaccinul Cantgrip este ambalat în cutii de câte 50 de fiole.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite