Direcția Finanțelor din Bihor are printre cele mai bune încasări din țară în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși  criza a afectat încasările Agenției Naționale a Administrației Fiscale, la nivel național sunt mai mici decât cele realizate în primăvara lui 2009, Fiscul bihorean s-a dovedit eficient. Încasările sunt cu 4,67% mai mari decât cele de anul trecut.

În primele trei luni din 2010, încasările realizate de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor la bugetul general consolidat au fost de 440,18 milioane de lei. În opina lui Ioan Mihaiu, directorul DGFP Bihor, acest lucru este un semnal bun pentru mediul privat orădean, chiar dacă nu se poate estima că Bihorul a ieșit din criză. „În lunile februare, martie și aprilie am încasat cu 4,67 mai mult decât la începutul lui 2009. Acest rezultat ne plasează în top 10 la nivel național și este totodată un semn bun pentru mediul privat din județ", spune Mihaiu. Practic, Bihorul a încasat 99,99% din programul de venituri propus.

În același timp, Finanțele bihorene s-au eficientizat și la capitolul controalelor fiscale. „Numărul controalelor a crescut cu 41,24%, iar numărul inspecțiilor cu 13,73%", spune Emil Guiaș, director coordonator adjunct la Activitatea de Inspecție Fiscală. În același timp, au fost atrase la bugetul de stat și sume suplimentare, în valoare de 113.247 mii de lei, cu peste 500% mai mari decât anul trecut. Rezultatele au fost posibile în urma eficientizării activității. „Înainte eram cinci servicii de inspecție fiscală plus un serviciu pentru persoanele fizice. De când ne-am reunit sub aceeași umbrelă, lucrăm mult mai eficient", a mai explicat Guiaș

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite