Dilema consilierilor locali: alegerea între cele două statui care au câştigat concursul de idei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali au luat o pauză de consultări
Consilierii locali au luat o pauză de consultări

Aleşii orădeni din Consiliul Local au avut mari bătăi de cap ieri, în şedinţa ordinară. Principala problemă a acestora a fost alegerea modelului de statuie care o reprezintă pe Regina Maria, obiect de artă care ar trebui amplasat în Piaţa Ferdinand.

Deşi jocurile păreau făcute, comisia de concurs hotărând că de anul viitor în scuarul din Piaţa Ferdinand va apărea statuia creată de Ioan Mihele, aleşii au preferat sculpura de Dumitru Paina. Cel care a declanşat dezbaterile pe tema statuilor a fost consilieul PSD, Bogdan Hossu, care a atras atenţia asupra faptului că, în urma jurizării, trei statui au primit câte 70 de puncte, şi că administraţia ar putea fi dată în judecată pentru că nu a departajat lucrările printr-un interviu. „De ce trebuie să alegem doar între două lucrări dacă toate trei au luat 70 de puncte?", a spus acesta.

Şi pentru că aleşii nu înţelegeau de ce a fost aleasă o statuie şi nu toate trei, din moment ce toate au primit acelaşi punctaj, s-a luat o pauză de dezbateri. Şi după aproximativ 10 minute de consultări, aleşii au votat: statuia făcute de Dumitru Paina, care o reprezintă pe Regina Maria cu un sul de hârtie în mână va fi instalată în Piaţa Ferdinand.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite