Digurile de apărare împotriva inundațiilor din Bihor, verificate de experți români și unguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examinarea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor a demarat în această dimineață atât pe teritoriul român cât și pe cel ungar.  Experții vor verifica modul în care au fost întreținute digurile dar și cum s-au comportat lucrările de apărare în perioada ploilor abundente.

Verficările vor dura până în data de 2 septembrie și vor demara cu controlarea digurilor de pe cursurile râurilor Crişul Repede, Barcău şi Ier.  În perioada 12-14 septembrie 2010 vor avea loc verificări şi pe cursurile de apă din Ungaria aflate la graniţă cu judeţul Bihor.

Experţii româno-ungari vor verifica modul în care au fost întreţinute lucrările de apărare, cum s-au au comportat digurile în perioada ploilor și stadiul reparării la lucrarile avariate, dacă este cazul.  De asemenea, se va verifica dacă magaziile şi depozitele de materiale de apărare conţin materialele prevazute la calitatea corespunzatoare.

"Acest tip de verificări au loc anual, în baza Acordului Româno-Ungar privind colaborarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a apelor de frontieră , intrat în vigoare în 2004", spune Pasztor Sandor, conducătorul delegaţiei române.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite