Oradea: Dezmăţ culinar şi dans cu buget de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Dezmăţ culinar şi dans cu buget de criză
Oradea: Dezmăţ culinar şi dans cu buget de criză

Ziua oraşului Oradea este sărbătorită în Parcarea Independenţei, cu concerte şi teatru pe gustul tinerilor. Seria concertelor se încheie mâine seară cu recitalul Annei Lesko şi cu showul pregătit de Voltaj.

Împlinirea a 65 de ani de la eliberarea oficială a Oradei de sub ocupaţia fascistă maghiară şi a 91 de ani de la redactarea Declaraţiei de la Oradea (document prin care se proclama dreptul la independenţă a românilor din Transilvania), este sărbătorită luni, 12 octombrie. Până atunci, când la orele 12.00 orădenii vor putea participa la un ceremonial militar în Parcul 1 Decembrie, cuvântul de ordine este distracţia.

Pentru cei mari
În această seară tinerii vor putea dansa în Parcarea Independenţei, pe muzica celor de la KFT, o trupă din Ungaria. Aceştia vor pregăti terenul pentru intrarea în scenă a lui DJ Adrian Eftimie şi a băieţilor de la Sistem. Mâine seară, când se va marca finalul celei de-a XVIII-a ediţii a Toamnei Orădene, orădenii care vor veni în Parcarea Independenţei vor fi încălziţi de coregrafia şi muzica Annei Lesko şi a trupei Voltaj. Acestea vor urca pe scenă în jurul orelor 20.00. Persoanele care vor să evite aglomeraţia şi gălăgia din Parcarea Independenţei pot merge la Blue Monday, unde reprezentanţii Teatrului Nottara din Bucureşti vor juca în piesa „Romanţioşii”, tot de la orele 20.00. Dincolo de concertele formaţiilor invitate de municipalitate pe baza unor chestionare completate online de către orădeni, programul Toamnei Orădene 2009 presupune şi expoziţia foto a lui Răzvan Chiriac, care poate fi admirată până mâine, la Cafeneux.

Pentru cei mici
După ce şcolarii şi preşcolarii s-au întrecut astăzi în cadrul unor concursuri sportive, în Orăşelul Copiilor, aceştia se vor putea distra şi mâine, în aceeaşi locaţie. Duminică, între orele 14.30 şi 18.00, în orăşel va avea loc un simultan de şah cu maestrul FIDE Dan Ovidiu Raţ. Copiii talentaţi îşi vor putea pune la lucru imaginaţia, în cadrul unui concurs de pictură pe tema „Oradea, oraşul meu”.  Trupele de copii Ars Nova, Vivere, Meda Music, Stephany Dance şi Boom Box vor susţine un spectacol de muzică şi dans.

Criză
Bugetul alocat Toamnei Orădene 2009 a fost de 241.000 lei, cu 300.000 de lei mai mic decât anul trecut.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite