Oradea: Deţinuţii din Vestul ţării s-au întrecut la fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinuţii de la Penitenciarele din vestul ţării şi-au demonstrat abilităţile la fotbal. Cu ocazia sărbătorii religioase Sfântul Petru şi Pavel, protectorii penitenciarelor, reprezentanţii Penitenciarului din Oradea au organizat, pe parcusul mai multor zile, diferite manifestări pentru deţinuţi.         

Ziua  de 24 iunie a fost dedicată sportului. Aşadar deţinuţii s-au pregătit intens pentru cea de-a treia ediţie a Cupei de Vest la fotbal. Au participat patru echipe din Oradea, Deva, Satu Mare şi Timişoara, iar concurenţa a fost aprigă.
“ Componenţii celor patru echipe sunt persoane private de libertate cu regim deschis sau semideschis, care au primit pedepse mici. Cei cu regim deschis au primit pedeapsă de la zero la un an, iar cei cu regim semideschis de la un an la cinci ani” a declarat subcomisar Gabriel Ţica, purtător de cuvânt Penitenciarul Oradea.

Pregătiri serioase

Ca pentru orice competiţie serioasă, sportivii s-au pregătit instens, antrenându-se în fiecare săptămână. Echipele care s-au prezentat la concurs au avut sportivi care au demonstrat că ştiu să joace fotbal. Chiar dacă orădenii su fost bine pregătiţi au ieşit pe ultimul loc, fiind învinşi în primul meci de campioana concursului, formaţia din Tmişoara, cu scorul de 0-7. “A fost un meci greu, cei din Timişoara au fost mult mai bine pregătiţi decât noi. Am avut ghinion că am picat de la primul meci cu ei. A fost greu dar frumos. Noi am avut serioase problem cu fundaşii şi atacanţii”, a declarat după primul meci deţinutul Ovidiu Karpona, component al echipei din Oradea.Membrii echipei din Timişoara i-au învins şi pe ceilalţi adversari, echipa din Deva, cu scorul de 1-0 şi au demostrat că sunt cei mai buni. “Ne-am pregătit foarte serios pentru această competiţie. Cu Oradea am avut foarte multe şanse de gol, mai ales la început, de care am profitat, de aceea am reuşit un scor aşa de bun. Pe lângă asta, avem un antrenor deosebit” a spus căpitanul echipei timişorene, deţinutul Ioan Lorincz. 

Diplome şi medalii

Eforturile participanţilor la această competiţie nu au rămas nerăsplătite. Astfel primele trei echipe au fost premiate cu cupe şi medalii. Echipa din Oradea a fost premiată cu diploma pentru cea mai fairplay formaţie din concurs, un sportiv de la Timişoara a fost numit cel mai pun golgheter al concursului şi premiat, iar portarul echipei de la Deva a fost desemnat drept cel mai bun  apărător al competiţiei. Reprezentanţii Penitenciarului din Oradea vor ca pe viitor să mai organizeze competiţii şi la alte sporturi pentru deţinuţii de la Oradea. “ O să mai organizăm competiţii de acest gen şi la alte sporturi. E foarte sănătos pentru ei. Pe lângă asta sportul îi învaţă să respecte nişte reguli, să socializez şi să lucreze în echipă. Eu zic că aceşti oameni merită o şansă după ce ies din Penitenciar, pentru că se străduiesc foarte mult să se acomodeze”, a declarat subcomisarul Gabriel Ţica.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite