Oradea: Miting pentru concertul God Dethroned anulat la Oradea (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Miting pentru concertul God Dethroned anulat la Oradea (VIDEO)
Oradea: Miting pentru concertul God Dethroned anulat la Oradea (VIDEO)

Asociația Umanistă Română, sub umbrela Campaniei Black Cat, organizează mâine, de la ora 17.00, la București, un miting ca urmare a anulării concertului God Dethroned, care trebuia să aibă loc a Oradea.

"Mitingul va fi organizat de către Asociația Umanistă Română, sub umbrela Campaniei Black Cat, ca urmare a anulării concertului God Dethroned de către un consilier de la Primăria din Oradea, pe motivul că această formație ar fi satanistă", se arată pe site-ul http://www.promusicprod.ro/. Pe același site se arată că evenimentul ar fi trebuit să aibă loc într-un club privat din Oradea, iar patronul ar fi fost intimidat printr-un simplu telefon, "fiind amenințat că i se va închide clubul dacă aceasta va concerta". Mitingul va fi organizat în fața sediului PNL. Organizatorii spun că au ales acest loc deoarece au trimis președintelui PNL Crin Antonescu, un memoriu cu privire la atitudinea consilierului local, care este liberal, însă nu au primit niciun răspuns. 

Consilierul local respinge acuzele

"Este dreptul lor să se manifeste", a declarat consilierul liberal, Dan Octavian, cel acuzat de artiști că ar fi interzis concertul de la Oradea. Cu privire la amenințările asupra clubului care urma să găzduiască evenimentul, Dan Octavian spune că nu sunt adevărate. "Eu am fost sesizat de mai mulți cetățeni de faptul că au apărut afișe în oraș cu un concert satanist. Oamenii erau revoltați și pe bună dreptate. Eu am sesizat mai departe patronul de la Blue Monday, care după ce au apărut reacțiile negative a verificat și a considerat că nu este în regulă că în clubului lui să se țină un astfel de concert. Însă era vorba de clubului lui nu de Oradea", a explicat Dan Octavian. Potrivit site-ului http://www.metalhead.ro/, formația olandeză de melodic death metal God Dethroned urma să susțină două concerte în România, cel de la Oradea fiind programat pentru data de 3 iulie, în Blue Monday. Concertele fac parte dintr-un turneu balcanic, de promovare a celui mai recent album al trupei "Passiondale". Turneul a inclus Croația, Slovenia, Serbia, Bulgaria, Grecia, România și Ungaria. Doar în România concertul a fost anulat.



"Avem multe mesaje și multe lucruri despre care vorbim, în muzica noastră. De exemplu, cel mai nou album, Passiondale, este despre Primul Război Mondial. Nu e nimic satanic acolo. Numai că la începuturile noastre, în anii 90, am început ca o trupă blasfemică, satanică, anti-religioasă. Eram tineri! Dar știți cum e, odată cu vârsta începi să vezi și alte lucruri pe lume. Așa că am început să ne inspirăm din cărți, filme. Uneori am avut și subiecte religioase. Dacă ar fi căutat în trecutul nostru și ar fi văzut cine suntem, atunci n-ar fi trebuit să existe nicio problemă. Dar cred că sunt oameni foarte înguști la minte", se arată într-un interviu acordat de trupă site-ului HotNews.

Puteți citi mai multe despre geneza formației aici 

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite