Denumirile în maghiară de pe indicatoarele unor localități, acoperite cu afișe tricolore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denumirile în limba maghiară de pe mai multe indicatoare de la intrarea în localități bihorene de pe ruta Aleșd - Oradea au fost acoperite cu afișe tricolore. Reprezentanții UDMR Bihor au depus o plângere la poliție, pentru a fi prinși autorii.

Szabo Odon, reprezentantul UDMR Bihor, a declarat că plăcuțele au fost acoperite la 15 martie, dată la care comunitatea maghiară a sărbătorit Ziua Maghiarilor. "Nu știm exact numărul localităților în care s-a întâmplat asta. Este vorba de mai multe localități de pe ruta Aleșd-Oradea. Au fost lipite afișe în culorile roșu, galben și albastru", a declarat Szabo Odon. El a precizat că au fost făcute două sesizări, una către Inspectoratul Județean de Poliție Bihor și una către secția Companiei Naționale de Drumuri Bihor. "Am solicitat să fie găsite persoanele care au făcut acest lucru și să fie luate jos afișele", a spus Odon.

El a catalogat gestul ca fiind unul nefericit. "Astfel de chestiuni se întâmplau acum 15 ani. Nu este ceva specific zonei și nu cred că este o opțiune a majorității locuitorilor. Este un act singural, însă tocmai din acest motiv trebuie să acționăm foarte ferm", a declarat reprezentantul UDMR Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite