PORTRET Tânăra Denisa Vlad este o actriţă cu tabieturi, de modă veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra, angajată la Teatrul de Stat Oradea, arată ca Angelina Jolie, dar îi are ca repere pe marii actori români, Toma Caragiu şi Dem Rădulescu.  Artista crede că actoria este cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unei persoane.

Denisa Vlad spune că „actoria este cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unei persoane. Nu mă văd făcând nimic altceva”, mărturiseşte senină olteanca mutată la Oradea în urmă cu doi ani, din dorinţa de a juca pe scena teatrului de stat de aici. În urbea de pe Criş a atras-o un puternic sentiment de dragoste, atât pentru cel care i-a devenit soţ, cât şi pentru actorie.
Spectacolul „Gaiţele”, pe care l-a urmărit la Craiova pe vremea când era o adolescentă, a cucerit-o iremediabil, deschizându-i ochii şi sufletul către scena de teatru şi meseria de actor.
„Am fost la un spectacol cu părinţii mei. Din acel moment m-am îndrăgostit de teatru şi am ajuns să văd o piesă chiar şi de opt ori. Mergeam la toate spectacolele teatrului naţional de la Craiova”, îşi aminteşte Denisa. Dorindu-şi să ajungă precum actriţele care se metamorfozau sub ochii ei, în roluri diferite, de la o lună la alta, Denisa s-a înscris la Şcoala Populară de Artă, la secţia actorie. „Coincidenţă sau nu, am avut drept profesor un bihorean”, spune tânăra actriţă, care crede că fiecare rol este, până la urmă, o lecţie de viaţă.
Fericită pe scenă
Denisa recunoaşte că ceea ce a marcat-o încă de la primele spectacole susţinute în timpul facultăţii a fost senzaţia de energie pe care o trăieşti pe scenă şi, mai apoi, de eliberare, la lăsarea cortinei. „Este ciudat să vezi sala goală, după spectacol. În locul în care cu câteva minute înainte era atâta viaţă şi emoţie rămâne un gol”, spune Denisa. Ea recunoaşte că aplauzele o fac fericită, dar că cea mai mare satisfacţie o are pe scenă, când interpretează, când este „în rol”. Denisa nu este genul de actriţă care să-şi dorească un anume rol. Recent a refuzat să se prezinte la un casting pentru o telenovelă de la un post naţional de televiziune, în ciuda faptului că ar fi putut deveni celebră şi ar fi fost mai bine plătită.
Tabieturi de actor bătrân
„Sunt o actriţă de modă veche. Am tabieturi de actor bătrân, care stă în cabină şi se pregăteşte temeinic înainte de spectacol. Meseria asta are o poezie aparte şi nu vreau s-o transorm în rutină, în muncă de funcţionar”, spune Denisa.
Până şi cea mai bună prietenă a ei este o actriţă care a ieşit la pensie, cu care se consultă în privinţa fiecărui rol. Denisa preferă filmele româneşti de dinainte de 1989 şi îi adoră pe marii actori ai acelei perioade. „Am văzut recent un interviu cu Dem Rădulescu şi m-a emoţionat fiindcă era evident că, pe atunci, pe lângă valoarea artistică, actorii aveau şi o înaltă calitate umană”, spune Denisa.

Întrebărişi răspunsuri
Care sunt actorii tăi preferaţi?
Toma Caragiu, Dem Rădulescu şi Mariana Mihuţ.

Care este punctul tău forte, ca actriţă?
Sunt foarte ambiţioasă şi deschisă. Privesc lucrurile multilateral. Sunt receptivă şi nu mă las până nu-mi iese un rol.

Frumuseţea este un atu sau un dezavantaj pe scenă?
Există riscul să ţi se dea mereu aceleaşi tipuri de roluri, dar te salvează capacitatea de a te transforma prin mimică. Pot întruchipa un om urât.

Ce pasiuni mai ai?
Pictez ocazional. Îmi place să pictez oameni, dar nu portrete.

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să dansez şi mi-aş dori un spectacol de teatru şi dans contemporan”, spune Denisa. Deşi nu se vede, îi place, de asemenea, să mănânce, să încerce feluri de mâncare diverse, cu arome speciale. Se relaxează plimbându-se pe malul Crişului sau pe strada Republicii. Romanul său preferat este „Un veac de singurătate”.

Ce nu-i place
„Mă deranjează foarte mult că a scăzut atât de mult calitatea umană şi că peste tot sunt promovaţi oameni lipsiţi de valoare, dar care ştiu să-şi facă loc cu coatele în viaţă”, spune tânăra actriţă.

Profil
Născută. 30 mai 1983, Craiova
Educaţie. Facultatea de Teatru din Craiova
Familie. Căsătorită

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite