Dealul Ciuperca ar putea fi transformat într-o grădină publică, cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul şedinţei Consilului Local de joi, consilierii locali au aprobat proiectul municipalităţii cu privire la amenajarea unei grădini publice pe Dealul Ciuperca. Reprezentanţii Primăriei Oradea speră ca proiectul să beneficieze de finanţare europeană, prin programul de cooperare transfrontalieră.

Proiectul „Grădină publică pe Dealul Ciperca" este elaborat de Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea. În urma aprobării temei de proiectare şi a măsurilor necesare achiziţiei serviciului de proiectare, urmează să fie depus proiectul în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria -România 2077-2013 în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile.

Dealul Ciuperca, pus în valoare

Proiectul are ca scop punerea în valoare a acestui punct turistic, conform tradiţiilor specifice Oradiei şi dezvoltarea zonei turistice şi de agrement care are la bază utilizarea apei geotermale. „Dorim să amenajăm pe Dealul Ciuperca o zonă verde, un punct de atracţie pentru cetăţeni, care să corespundă nevoilor de relaxare. În acest scop vom depune la începutul anului viitor un proiect prin care sperăm să obţinem finanţare nerambursabilă europeană în vederea amenajării Dealului", a spus joi primarul Ilie Bolojan.  

Consilierii, de acord

În cadrul şedinţei Consilului Local, consilierii şi- au dat acordul de principiu pentru implementarea proiectului şi finanţarea acestuia din fonduri nerambursabile, întocmirea documentaţiei tehnico-economice care va sta la baza realizării obiectivului de investiţii şi organizarea procedurii de achiziţie publică pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite