David Bryan, revelația Eurovision, nu poate reprezenta România la concurs VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Bryan a participat și la Cerbul de Aur, unde a ajuns în semifinale, la scurt timp după ce s-a stabilit în România. Artistul englez David Bryan, stabilit la Oradea în urmă cu trei ani, a reușit să intre în finala Eurovision cu două melodii, pe locul trei și locul întâi. David este solist la barul de noapte din cadrul Forum Continental, unde cântă în fiecare seară.

Dă click mai jos pentru a asculta câteva melodii cântate de David Bryan

David Bryan- Listen to your heart live

David Bryan - Yesterday

Cerbul de Aur 2008 - Feeling down

Artistul englez David Bryan, stabilit la Oradea în urmă cu trei ani, a reușit să intre în finala Eurovision cu două melodii, pe locul trei și locul întâi. Cu toate că a reușit să facă cu figură bună, artistul nu poate reprezenta România din cauză că regulamentul spune că trebuie să aibă cetățenie română. David se consolează acum cu gândul că piesele și prestația lui au fost apreciate și probabil publicitatea provocată de participarea la preselecție îl va ajuta în proiectele viitoare. "Mă bucur că am reușit să intru cu piesele în finală, pe locurile unu și trei. N-am ce să fac", a spus resemnat artistul. David a concurat la Selecția Națională Eurovision 2010 cu două piese "Come as one" (muzică Gabriel Băruță) și "Searching for perfect emotions" (Vlad Crețu). Prima s-a clasat pe locul întâi, cea de-a doua pe locul trei. "Aș fi fost mândru să reprezint România la Eurovision și sunt dezamăgit de reguli. Ar fi fost o onoare și o bucurie să particip", a declarat pentru Adevărul de Seară, ediția de Oradea, artistul englez. David se gândește ca anul viitor să reprezinte Anglia la concurs. "Trebuie să studiez regulamentul să văd dacă-mi permite să fac o piesă în România, cu compozitori de aici și să o trimit pentru Anglia în concurs", a precizat David Bryan.


image

Tot ce speră acum este ca toate publicitatea iscată după participarea la Selecția Națională Eurovision 2010 să-l ajute să-și găsească o casă de discuri și să se lanseze la nivel național. "În acest an doresc să-mi lansez un nou album și să filmez un videoclip", a spus artistul.

David Bryan s-a stabilit în România în urmă cu aproape trei ani şi spune că s-a îndrăgostit de ţara noastră şi că ar vrea să trăiască aici. David şi-a început cariera muzicală în Oradea, unde se bucură de multă susţinere. La Oradea absolut întâmplător.  „După un an de facultate am fost nevoit să renunţ la studii din cauză că nu aveam bani. Am muncit într-o fabrică cinci ani ca şi sudor. Apoi  mi-am dat seama că nu asta vreau să fac, am strâns nişte bani şi am început să călătoresc. Patru ani m-am plimbat dintr-o ţară în alta, de pe un continent pe altul. Apoi m-am întors în Anglia şi am început să-mi caut de lucru. Acolo la agenţia forţelor de muncă vorbeam la telefon şi o doamnă mi-a spus că sunt nesimţit că vorbeasc prea tare şi o altă doamnă a început să râdă de mine. Eu eram destul de nervos şi am întrebat-o ce i se pare aşa de amuzant. Şi dintr-o vorbă în alta mi-a spus că ea se ocupă cu un alt fel de angajări. Mi-a spus că este vorba de muncă de voluntariat  şi că voi face un curs de 12 săptămâni în Anglia şi apoi voi pleca în România. Am fost omul potrivit la locul potrivit", povesteşte David.


image

Carieră de cântăreţ în Oradea

Odată ajuns în România, David a muncit trei săptămâni la reamenajarea  băilor unui orfelinat din Oradea. A stat trei săptămâni, timp în care a cunscut-o pe prietena lui. „Prima oară am stat în Oradea doar trei săptămâni, atunci am cunoscut-o pe prietena mea şi i-am promis că mă întorc. Am ajuns în Anglia unde m-am înscris din nou la un program de voluntariat dar de data aceasta pentru un an. Reîntors aici am muncit la diferite grădiniţe special cu copii cu dizabilităţi, iar cariera mea de cântăreţ a început tot cu o întâmplare. Am mers la Lotus la un concurs de karaoke unde am cântat. Acolo m-a auzit cineva cântând şi mi-a propus să cânt în Lotus în fiecare săptămână. Am acceptat şi între timp l-am cunoscut şi pe compozitorul Gabriel Băruţa, care mi-a propus să cânt în formaţia lui Hotel FM. Ne-am înscris la Cerbul de Aur, unde am ajuns până în semifinale. A fost un rezultat foarte bun pentru mine", povesteşte David.

image

Mai târziu David a optat pentru carieră solo şi a renunţat la formaţia Hotel FM. L-a întâlnit apoi pe Florian Chelu care i-a propus să cânte 10 sonete ale lui Shakespeare. „Florian a compus muzica iar eu am pus versurile pe muzica lui. De la 10 sonete am ajuns să le facem pe toate cele 154 , dintre acestea doar 50 sunt înregistrate, dar vrem să le înregistrăm şi pe celelalte. Nu pot spune că au priză la public, dar sperăm să avem success cu ele în şcoli. Shakespeare este greu de învăţat, mi-e greu chiar şi mie să-l citesc şi sunt englez, aşadar cred că înregistrările vor fi de mare ajutor elevilor şi studenţilor români. Între timp l-am cunoscut pe Florin Budeu de la radio Transilvania, care este acum managerul meu. El m-a susţinut foarte mult. Am avut concerte în toată ţara, cânt şi la hotel Continental, am deschis concerte ale unor cunoscuţi artişti români şi formaţii româneşti, cum ar fi Cristina Rus, Vama, Puia sau Impact. Am cântat apoi alături de formaţia Desperado, a fost o experienţă foarte interesantă. Ei s-au oferit să-mi compună un cântec, care deşi am încercat să-l promovez nu am reuşit, nu are priză la publicul românesc," povesteşte artistul.


image

David spune că dacă va fi mulţumit de cariera muzicală de aici va rămâne în România. El a locuit numai în Oradea, dar a vizitat toată ţara îi place foarte mult pentru că românii sunt foarte liniştiţi şi spre suprinderea lui tinerii de aici nu se droghează, cel puţin nu în număr la fel de mare ca cei din Anglia.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite