Dance Trauma a cântat aseară pentru orădenii punk, în Chanson Caffe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertul a avut loc aseară, în Chanson Caffe din Oradea. Formația clujeană de ska-punk Dance trauma a concertat în Oradea pentru prima dată. Show-ul muzical a avut loc aseară la ora 22.00.

Formația clujeană de ska-punk Dance Trauma a cântat pentru prima oară în Oradea. Dance Trauma este considerată cea mai bună formație de acest gen din Cluj şi chiar din România. În general la concertele formației toată lumea dansează în stilul caracteristic genului de muzică. Dance Trauma este una dintre cele mai vechi trupe ska-punk din țară. S-a format la Sibiu, în 2001, sub numele Trauma. Doi ani mai târziu s-au petrecut mai multe întâmplări importante: mutarea la Cluj, schimbarea denumirii în Dance Trauma și imprimarea primului demo pentru casele de discuri. Apoi concerte peste concerte, festivaluri (inclusiv Stufstock și Periam), o audiență "cult" (extinsă și în Republica Moldova). Primul album, "Sensimilla", a apărut în 2006 și a fost scos sub label-ul clujean SySound.

Revenire

În primăvara lui 2009 Dance Trauma a revenit după o pauză destul de lungă, mai mult de jumătate de an, susținând rând pe rând concerte la Cluj, Iași și Chișinău.ÎIntre timp componența s-a extins prin cooptarea unei secții de brass, botezată The Brass Dragons. Membrii actuali ai trupei sunt: Matli (voce - care ne va fi interlocutor la Antidot), Radu (chitara), Alex (chitara), Morris (saxofon, voce), Mishu (bass), Atilla (tobe) si cei trei Brass Dragons: Faby (trombon), Blaga (trombon), Sandu (trompeta).

Ska funk

Stilul ska-punk este un stil punk contemporan cu origini jamaicane , iar caracteristicile ska punk-ului variază datorită îmbinării genurilor.Influențată mai mult de punk are un tempo rapid și chitările par distorsionate.Dacă este influențat mai mult de ska are un sunet și voce mult mai clară.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite