Dan Puric şi alte o sută de persoane îl încurajează pe Sebastian Iftimi de ziua sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă gândurile bune şi cuvintele de încurajare ar putea face minuni, cele peste o sută de mesaje pe care orădeni şi nu numai i le-au transmis lui Sebastian Iftimi ar trebui să-i schimbe radical situaţia tânărului, care suferă de anemie aplastică severă şi care astăzi împlineşte 26 de ani.

Orădeanul Sebastian Iftimi sărbătoreşte astăzi împlinirea vârstei de 26 de ani. Din cauza unui diagnostic necruţător, anemie aplastică severă, Sebi nu se poate bucura de tinereţea sa, ca oricare altă persoană. El are nevoie de un transplant de celule stem, care costă aproximativ 150.000 de euro. Chiar dacă Ministerul Sănătăţii va asigura această sumă, Sebi va mai avea nevoie şi de bani pentru a trăi în străinătate, timp de şase luni, în afara unităţii medicale. Pentru a-l ajuta să strângă banii necesari, Clubul Leo ,,Black Eagle" Oradea, organizeaza sâmbătă, 25 februarie 2012, spectacolul caritabil ,,O seară pentru Sebi". Gazdele spectacolului vor fi Ana-Maria Georgescu şi actorul Ciprian Ciuciu. Spectacolul va începe la orele 18.00, la Casa de Cultură a Municipiului Oradea (fosta Arlus), cu două piese noi ale solistei Ana Maria Georgescu. Cazul va fi susţinut şi de: Saylas, Trupa de teatru Magne, Eduard şi Bianca, Blue Strings, Carmen Stoica, Răzvan Dobai şi alţi invitati surpriză. De asemenea, în cadrul spectacolului va fi organizat un târg de produse handmade. Intrarea la spectacol va costa 15 lei pe persoană, toţi banii obţinuţi urmând să fie viraţi în contul lui Sebastian.

Mesaje pentru Sebi

Ioana Ştefănică, de la Radio Transilvania, şi Felician Mureşan, de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, au initiat proiectul ,,Cuvintele care fac minuni".  S-a pornit de la ideea că bolile trebuie tratate, în primul rând, psihologic. Feedback-ul orădenilor a fost surprinzator, organizatorii reuşind să strângă aproximativ o sută de mesaje încurajatoare pentru Sebi.  Printre acestea se află şi mesajul lui Dan Puric, care a fost săptămâna trecută la Oradea, pentru a lansa cartea „Fii demn!". „Sebastian, nu numai boala lucrează pe tăcute, ci și Dumnezeu, și atunci vom fi cu tine! Cu toată dragostea mea, cu sufletul meu: Dan Puric".

Citeşte aici mesajele prin care orădenii au încercat să-l încurajeze pe Sebastian, de ziua lui

„Dacă moartea este singurul lucru pe care nu-l putem evita în existenţa noastră, sper să te găsească înconjurat de strănepoţi, cărora să le povesteşti despre cât de frumoasă e viaţa şi despre cât de important este să nu renunţi, nici chiar atunci când toate şansele îţi sunt împotrivă. Sper ca toate gândurile bune care ţi-au fost transmise să se materializeze în ajutorul de care ai atâta nevoie. Cred că urarea clasică, de „La mulţi ani", nu a fost vreodată mai plină de însemnătate, aşa că ţi-o transmit din suflet, cu speranţă! La mulţi ani!", Claudia Vidican

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite