Dan Matei este noul inspector general al Inspectoratului Şcolar Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei ani în care s-a aflat la conducerea Inspectoratului Şcolar Bihor, PDL-istul Dorel Luca este înlocuit cu PSD-istul Dan Matei. Ieri, la ISJ Bihor a ajuns atât ordinul de numirea al noului inspector general, cât şi ordinul de revocare al fostului inspector general.

Dan Matei, până ieri directorul Liceului cu Program Sportiv Bihorul, este noul inspector genereal al ISJ Bihor, înlocuindu-l astfel pe Dorel Luca. Acesta din urmă a fost instalat în fruntea ISJ Bihor în mai 2009. Mandatul său nu a fost lipsit de scandaluri.

În decembrie 2009  un profesor de la școala din Orvișele a depus o plângere la Parchet, în care îi acuza pe inspectorul școlar general, Dorel Luca, și pe directorul școlii din Brusturi, Andrei Tudorescu, că i-ar fi promis că nu-l dau afară dacă votează cu candidatul PD-L la președinție, Traian Băsescu, și dacă îndeamnă părinții elevilor să facă la fel.

"Există o plângere că directorul de școală de la Brusturi și un inspector i-ar fi cerut unui profesor suplinitor să voteze într-un anumit fel. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judectăroria Aleșd, care a făcut dosar penal. Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea", a declarat la aceea vreme Dorel Moțiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit procurorului, profesorul ar fi avut și o înregistrare în acest sens. Cu toate acestea procurorii au decis să nu înceapă urmărirea  penală a şefuluI ISJ Bihor.

Fostul director al LPS Bihorul, Dan Matei, este professor de educaţie fizic şi sport de 34 de ani, între 2003 şi 2005 fiind inspector general adjunct al ISJ Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite