DISTRACŢIE Suită de concerte în ultimele zile ale Toamnei Orădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupa Zdop şi Zdub este capul de afiş al concertelor din Parcarea Independenţei
Trupa Zdop şi Zdub este capul de afiş al concertelor din Parcarea Independenţei

Ultimul weekend din Toamna Orădeană aduce pe scena festivalului trupe cunoscute din România. Nu sunt uitaţi nici iubitorii muzicii de cameră sau cei ai folclorului. Toamna Orădeană se va încheia cu focuri de artificii, care cel mai probabil vor „exploda" de pe noul pod rutier Sovata.

Criza şi-a pus amprenta şi în acest an asupra programului de la Toamna Orădeană. Dacă până în anul 2009 pe scena din Parcarea Independenţei concertau trupe sau artişti internaţionali printre care s-a numărat chiar şi Goran Bregovici, de această dată bugetul nu le-a permis organizatorilor să aducă decât trupe locale sau artişti cunoscuţi din România.

Zdob şi Zdub la Oradea

Orădenii sunt aşteptaţi din nou să petreacă şi să asculte muzică în Parcarea Independenţei. Ei vor avea parte de trei zile cu concerte în aer liber. De astăzi şi până duminică pe scenă sunt aşteptaţi să urce băieţii de la Fly Project, Şuie Paparude, Trupa Veche, VH2, Connect-R,  Zdob şi Zdup, David Bryan, Hotel Fm, Garden Beatţi şi DJ DuBase şi alţii.  „Mizăm pe Zdob și Zdub pentru că sunt o trupă îndrăgită, care nu a mai fost în Oradea demult și care a intrat din nou în atenția publicului după participarea la Eurovision", a spus Flavius Bunoiu, directorul festivalului

Concerte de cameră

Ultimele trei zile ale Toamnei Orădene sunt dedicate concertelor  de muzică de cameră și celor vocal-instrumentale. Astfel, luni 10 octombrie, Casa de Cultură Oradea găzduieşte un concert de voce, cu cvartetul de coarde Intermezzo, ansamblul vocal Sotto Voce şi Cvintetul de Alamuri al Filarmocnicii. Evenimentul începe la ora 20.00, iar preţul unui bilet este de 10 lei. Tot aici, marţi, de la aceeaşi oră are loc un concert de cameră cu Re-Belle, Varadinuml şi Antonio Grup. Preţul biletului de intrare este şi de această dată tot 10 lei.

Folclor şi muzică instrumentală

Pe 12 octombrie, de Ziua Oraşului, la Casa de Cultură a Sindicatelor, începe de la ora 20.00 un regal foloric cu Sava Negrean Brudaşcu, Leontin Ciucur, Cornel Borza, Florica Duma, Florica Bradu şi a ansamblurilor Crişana şi Bihorul.  

Şi la acest concert biletul va costa 10 lei. De la aceeaşi oră, la Casa de Cultură Oradea are loc un concert instrumental la care participă grupul Kiwanis Art Oradea. Preţul unui bilet de intrare este de 5 lei.

Toamna Orădeană se va încheia cu focuri de artificii, care cel mai probabil vor „exploda" de pe noul pod rutier Sovata

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite