Bac 2011: dezastru la afişarea rezultatelor în Oradea VEZI CE NOTĂ AI LUAT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei aproximativ 6.900 de elevi care s-au prezentat la bacalaureat în Bihor, doar 50,38 la sută au avut medii peste 6, necesare pentru a promova. Cifrele dezastruoase sunt puse pe seama faptului că este primul an când elevii bihoreni nu au putut copia, din cauza celor 400 de camere de supraveghere cumpărate către de Inspectoratul Şcolar Bihor de la Praga.

„Din câte ştiu eu, în Bihor nu a mai fost un procent de promovabilitate atât de scăzut, la bacalaureat", a spus astăzi Dorel Luca, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor. „Am introdus camere de supraveghere în sălile de examinare, aşa că s-a copiat mai puţin. Dacă nu s-ar copia deloc, ar mai scădea cu zece la sută procentul de reuşiţi", a opinat Dorel Luca. Acesta este convins că în judeţele în care nu au fost montate camere în sălile de examen, promovabilitatea va fi la fel de mare ca în anii trecuţi. În Bihor, în 2009 şi în 2010, promovabilitatea a fost în jur de 87 la sută.

Vezi aici ce notă ai luat la bac!

 Extreme

Singurul liceu cu promovabilitate 100% este Liceul Baptist Emanuel, cu 57 de candidaţi. Pe locul doi este Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu", cu o promovabilitate de aproximativ 97 %, din 182 de candidaţi. Pe locul trei este Colegiul Naţional „Iosif Vulcan", cu 96,67%, iar pe locul trei, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, cu o promovabilitate de 93% şi 277 de candidaţi. Cele mai slabe rezultate din Bihor au fost Grupul Şcolar Agricol Borş, unde din 28 de candidaţi, doar 2 şi-au luat bacalaureatul.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite