Oradea: O nouă campanie de colectare a DEEE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii participă azi la o nouă campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Între orele 8.00-18.00, ei pot depune aparatura defectă sau veche de care au vrut să scape, la unul din cele cinci puncte fixe stabilite în fiecare cartier mare din oraș. Deșeurile vor fi transportate de singura firmă care a realizat un depozit pentru acest tip de materiale în județul Bihor. Printr-o Hotărâre de Consiliu Județean depozitul a primit statutul de județean pentru a veni în sprijinul locuitorilor din întregul Bihor.
 
Specialiștii Agenției de Protecție a Mediului și organizațiile producătorilor și distribuitorilor de produse electrice și electronice estimează că orădenii vor răspunde bine și la campania de azi, chiar dacă în condiții de criză vechiturile se aruncă mai greu. La campaniile organizate anul trecut și în primul semestru, Oradea și Bihorul au fost în top atât din punct de vedere al cantității de deșeuri adunate, cât și a participanților.
Și la ediția de azi a campaniei, organizatorii au avut de furcă cu persoanele fără adăpost și cele care trăiesc de pe urma vânzării deșeurilor metalice. Acestea sustrag sau sparg de fiecare dată anumite tipuri de deșeuri care au componente pe bază de cupru.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite