Cursuri de supravieţuire în situaţii de urgenţă, la ISU Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto ilustrativ
foto ilustrativ

De la începutul săptămânii viitoare, sediile unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana"  vor deveni timp de cinci zile sală de clasă pentru şcolarii şi preşcolarii din tot judeţul, care vor învăţa să supravieţuiască în situaţii de urgenţă.

„Să fim o naţiune pregătită"  este  o campanie derulată de Inspectoratul pentu Situaţii de Urgenţă „Crişana", care are ca scop pregătirea copiilor pentru situaţiile de urgenţă. "Ne-am alăturat în calitate de parteneri la nivel judeţean, proiectului Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi Sportului, intitulat „Şcoala altfel", valorificând potenţialul educaţiei nonformale în scopul nobil de a-i învăţa pe copii, prin mijloace mai puţin convenţionale, modalitatea de protejare a celui mai valoros bun: viaţa", a spus lt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Bihor.

Proiectul „Şcoala altfel: Să învăţăm să ne protejăm" derulat de Inspectoratul penrtu Situaţii de Urgenţă „Crişana" presupune o amplă acţiune de pregătire a copiilor şi adolescenţilor, organizată pe ateliere de lucru informative şi interactive în cadrul cărora peste 2200 de preşcolari şi elevi din întreg judeţul, vor învăţa cum să prevină producerea unor evenimente nefericite, cum să supravieţuiască în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi în acelaşi timp, ce înseamnă să trăieşti bucuria salvării vieţilor şi speranţelor oamenilor aflaţi în situaţii limită. "A ştii ce să faci pentru a trăi şi a fi alături de cei care au nevoie de ajutor reprezintă cele mai valoroase lecţii predate în şcoala vieţii", a mai precizat lt. Camelia Roşca

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite