Cursuri de teatru de păpuși organizate în Orăşelul Copiilor din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orăşelul Copiilor, în parteneriat cu actorul Szoke Kavinszki Andras, invită copiii la o experienţă inedită pe tărâmul teatrului de păpuşi. Pe parcursul a zece zile, începând de marţi, 13 iulie, copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani pot participa, gratuit, la proiectul „Teatru de păpuşi pentru toţi".

"Proiectul îşi propune să ofere cunoştinţe de bază pentru confecţionarea diferitelor tipuri de păpuşi marionete, bibabo, wayang, marionetă cu fire, în cadrul unui mini atelier de păpuşi", spune Mirela Macra, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea. Pe parcursul desfăşurării proiectului copiii vor face cunoştinţă cu metodele clasice de mânuire şi de interpretări specifice diferitelor stiluri de păpuşi. "Cunoscând efectele pozitive ale artei teatrale, îndeosebi ale teatrului de păpuşi în rândul copiilor, cu privire la procesul de formare al personalităţii acestora, grupurile ţintă sunt minorii care caută o alternativă pentru satisfacerea setei pentru cultură", mai spune reprezentantul municipalității.

Atelierele de confecţionare a păpuşilor vor avea loc în fiecare zi a săptămânii, cu excepţia zilei de luni, când Orăşelul Copiilor este închis. Activităţile se vor desfăşura între orele 11:00 şi 13:00, sub supravegherea actorului Szoke Kavinszki Andras, accesul fiind liber. În prima săptămână copiii vor învăța cum se fabrici păpuşile şi cum se pregătește un mini-spectacol la paravan, pentru ca în ultimele două zile, respectiv 23-24 iulie, să poată fi prezentate spectacolele propriu-zise. La final, participanţii vor fi premiaţi, organizatorii pregătind şi un premiu-surpriză pentru cel mai reuşit spectacol de teatru cu păpuşi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite