Cursuri gratuite de limba română organizate pentru cetăţenii străinii din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetățenii care provin din țări non-UE și care au drept de ședere reglementat în România au posibilitatea să urmeze cursuri de limba română, gratuite. Cursurile sunt organizate în Oradea de Serviciul pentru Imigrări Bihor.

Oficiul Român pentru Imigrări în colaborare cu Institutul Intercultural Timişoara, Centrul Cultural Româno - Arab, Asociaţia DiversEtica şi Universitatea de Vest Timişoara, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, organizează în Bucureşti şi Timişoara, începând cu luna septembrie, cursuri gratuite de limba română şi activităţi de orientare culturală pentru cetăţenii străini provenind din state non -UE, care au drept de şedere reglementat în România.

Admiterea se va realiza în ordinea înscrierilor, locurile fiind gratuite şi limitate, cursul de limba română este programat pe o durată de zece săptămâni (14 ore/ saptămână), iar cursul de orientare culturală va avea o durată de 7 săptămâni ( 10 ore/ săptămână). Cursul de orientare culturală va asigura, prin elementele de tradiţie, obiceiuri şi valori culturale, integrarea străinilor în societatea românească, iar la finalizarea cursului de limbă română, toţi cursanţii vor primi un Certificat de Limbă, emis de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Pentru detalii referitoare la procedura de înscriere şi formularele aferente, vă rugăm să vă adresaţi Serviciului pentru Imigrări Bihor, cu sediul în Oradea, stradaDunării, nr. 2,  tel 0259/403330, de luni până vineri între orele 8:30 - 16:30.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite