Cupa Mondială la polo debutează astăzi la Bazinul Olimpic din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai important turneu de polo găzduit de România începe astăzi la Oradea. Cupa Mondială la polo, ajunsă la a 14-a ediţie, se desfăşoară la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” din Oradea.

Meciul de debut are loc astăzi de la ora 17.00, între România şi Iran. În competiţie sunt înscrise opt echipe din Europa, Asia, America şi Oceania. Cupa Mondială se va desfăşura pe durata a şase zile. Din grupa A fac parte România, Spania, Australia, Iran. Din grupa B, Croaţia, Servia, SUA şi China. Ocupantele primelor patru locuri îşi asigură calificarea la Campionatul Mondial găzduit anul viitor de China. Competiţia este deschisă de meciul echipelor României şi Iranului. Următoarele două meciuri disputate de poloiştii români sunt cu echipele Spaniei şi Australiei, doi adversari foarte puternici.


Obiectiv: Mondialele


„Obiectivul nostru este să ne clasăm pe unul dintre primele patru locuri şi să ne calificăm la mondialele de anul viitor din China”, a declarat în această dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară“ ediţia de Oradea, Anatol Grinţescu, preşedintele Federaţiei Române de Polo. „Avem adversari foarte puternici, de pe primele trei locuri la mondiale, echipe ca America sau Australia. Însă orice turneu este foarte greu”, a adăugat preşedintele federaţiei. El a apreciat faptul că naţionala României este în formă şi în echipă completă. Din lot fac parte şi componenţi ai campioanei naţionale, CSM Frigo Conti Oradea, Kadar Kalman, Nicuşor Diaconu, Tiberiu Negrean şi Mihnea Chioveanu. Orădeanul Ramiro Georgescu este şi el în lot.


Competiţii puternice


„Dorim să ne calificăm la Campionatul Mondial din China. Faptul că am învins recent Spania şi Australia ne dă speranţe că putem câştiga în faţa oricărui adversar”, a spus şi antrenorul României, Kovacs Istvan. „Acest turneu este cel mai puternic organizat vreodată la Oradea. Oraşul a găzduit deja patru sau cinci competiţii mari şi de fiecare dată totul a decurs foarte bine”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Polo. Anatolie Grinţescu a adăugat că Oradea a fost aleasă pentru că are o bază sportivă deosebită, un bazin olimpic bun, în care competiţiile se pot desfăşura în condiţii optime, iar rezultatele echipei de polo CSM Oradea sunt foarte bune. ,,Oradea a devenit un pol al polo-ului european, echipa orădeană urmând să fie reprezentată la această Cupă Mondială de patru poloişti care vor juca în echipa naţională a României”, a precizat oficialul FRP.  „Polo-ul românesc a arătat încă o dată că are o forţă deosebită pe plan mondial şi internaţional şi vreau să mulţumesc pe această cale Federaţiei Române de Polo de Apă şi municipalităţii pentru sprijinul pe care l-au acordat polo-ului orădean”, a declarat Florin Birta, preşedinte CSM Oradea.


Preţ modic


Pentru a atrage cât mai mulţi susţinători, organizatorii au fixat un preţ foarte mic pentru biletul de intrare. Cei care doresc să participe la competiţie au de plătit doar 10 lei pentru o zi întreagă, adică patru meciuri. Posesorii de abonamente la Bazinul Olimpic intră gratuit. Partidele României vor fi transmise de TVR.

Programul Cupei Mondiale


Etapa 1 - marţi, 27 iulie
15.00 SUA - China (Grupa B)
17.00 ROMÂNIA - Iran (Grupa A)
18.30 Croaţia - Serbia (Grupa B)
20.00 Australia - Spania (Grupa A)


Etapa 2 - miercuri, 28 iulie
15.30 Croaţia - China (Grupa B)
17.00 ROMÂNIA - Australia (Grupa A)
18.30 SUA - Serbia (Grupa B)
20.00 Spania - Iran (Grupa A)

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite