Cultul ortodox, lider la datorii către fiscul orădean, cu taxe neplătite de peste 130.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 70 de biserici din urbea de pe Criş au fost luate la puricat, în ultimele cinci luni, de către inspectorii fiscali din cadrul Primăriei Oradea. Controalele au scos la iveală datorii de aproape 200.000 de lei, cele mai multe fiind ale cultului ortodox.

Potrivit informaţiilor transmise de către biroul de presă al Primăriei Oradea, inspectorii fiscali au efectuat în intervalul aprilie-august o acţiune de control la bisericile de pe raza oraşului Oradea. „Au fost verificate 75 de biserici la care s-au finalizat şi s-au încheiat rapoartele fiscale. În urma controlului efectuat s-a constatat o diferenţă suplimentară de obligaţiuni bugetare sau impozite pe proprietate datorate de peste 199.000 lei, pe culte repartizarea fiind: Cultul Greco-catolic (circa 7.160 lei), Cultul Ortodox (circa 131.900 lei), Cultul Penticostal (circa 3.200 lei), Cultul Reformat (circa 53.180 lei), Cultul Romano-catolic (circa 3.400 lei)", se arată în comunicatul primăriei orădene.

Au trecut la evaluarea proprietăţilor

Aceste diferenţe pot proveni din penalităţi pentru plata cu întârziere a taxelor şi impozitelor pe clădiri şi terenuri, sau pot fi taxe pe clădiri şi terenuri nedeclarate anterior sau neevaluate corespunzător. „În urma controalelor efectuate, unităţile de cult verificate au procedat la evaluarea propietăţilor lor impozabile (neimpozabile) şi înscrierea lor în evidenţele fiscale", se precizează în comunicatul transmis de către Primăria Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite