Numărul contractelor de muncă desfăcute în Bihor este mai mare decât cel al angajărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei firme, cu activitate în asigurări, transport și energie electrică, au notificat Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor că vor disponibiliza aproape 600 de persoane. Cifra nu este considerată îngrijorătoare de către conducerea ITM Bihor. Continuarea crizei este însă confirmată de cele peste 6.000 de dispoziții de desfacere contracte de muncă înregistrate la ITM în martie, raportate la cele circa 4.800 de contracte de

„Ceea ce este îngrijorător este faptul că numărul dispozițiilor de încetare a contractelor de muncă este mai mare decât cel al contractelor de muncă nou înregistrate", a constatat Simona Iancu, cea care a preluat, temporar, atribuțiile de director coordonator al ITM Bihor.

Creșteri

Potrivit informațiilor prezentate astăzi de către Simona Iancu, numărul contractelor de muncă nou înregistrate a crescut în luna martie cu peste 11 procente, față de luna februarie. „Numărul dispozițiilor de desfacere a contractelor individuale de muncă înregistrate la ITM Bihor a crescut cu 17,61%", a spus Simona Iancu. Numărul șomerilor ar fi putut fi mai mare, dacă angajatorii n-ar fi beneficiat de ordonanța 4/2010, care permite angajatorilor să le suspende salariaților contractele de muncă, pentru cel mult 90 de zile.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite