Crema europeană a specialiștilor în lupta anticorupție, reunită în Bihor, la Băile Felix

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ o sută de membri marcanți ai mediului academic internațional, specialiști în lupta anticorupție din peste 30 de țări încearcă să stabilească o strategie comună, în cadrul unei conferințe, în Băile Felix. Scopul evenimentului, ajuns la a zecea ediție, este întărirea colaborării dintre organizațiile europene de luptă împotriva corupţiei.

Conferinţa Anuală a organizaţiilor Parteneri Europeni Împotriva Corupţiei (EPAC) şi Reţeaua Europeană a Punctelor de Contact Anticorupţie (EACN) a început aseară, în stațiunea Băile Felix, și va dura până vineri. „Conferinţa are drept obiectiv întărirea relaţiilor de colaborare între organizaţiile europene de luptă împotriva corupţiei, identificarea şi stabilirea unor direcţii comune de acţiune", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor.

Potrivit acesteia, la conferință au fost invitați peste o sută de specialiști, lectori, membri ai mediului academic internaţional, dar şi reprezentanţi ai agenţiilor de aplicare a legii din toată Europa. Președintele EPAC/EACN, Martin Kreutner, a prezentat un raport cu privire la rezultatele activităţilor în cadrul grupurilor de lucru europene, precum şi subiecte importante legate de standardele europene în activitatea de investigare a corupţiei.

Organizaţiile EPAC şi EACN sunt parte integrantă a organismelor Uniunii Europene, cu atribuţii în monitorizarea şi controlul unităţilor de poliţie şi a celor anticorupţie din statele membre. Cu sediul în Austria, organizaţiile, din 34 de state europene, sunt finanţate din fonduri comunitare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite