TIMP LIBER Copiii orădeni sunt vedetele weekendului în Era Shopping Park

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Petrecerea celor mici este condimentată cu muzică, jocuri, competiţii, piese de teatru şi multe premii. Copiii sunt invitaţi să-şi demonstreze talentul în ateliere, unde vor crea accesorii şi figurine din macaroane sau hârtie.

Distracţia ia startul vineri seara în parcul Era, când cei mai mici dintre orădeni sunt aşteptaţi în ateliere şi spaţii de joacă special amenajate. Ei pot crea păpuşi din ziare sau pot accepta provocarea de a construi un puzzle uriaş în timp record.

Atelierele de creaţie vor continua şi sâmbătă, de la ora 11.00. De această dată însă, copiii vor primi o lecţie despre ecologie şi arta care se naşte din obiecte reciclabile. „Le vom pune la dispoziţie celor mici făină de mălai, mac, zahăr, sau orez din care ei pot crea tablouri”, a explicat PR-ul Lidia Pitulea.

Companion extravagant

Fetiţele pot opta pentru a face şiraguri de mărgele din macaroane pictate, sau pentru a face figurine din hârtie creponată şi glasată. Băieţii care vor să fie activi pot opta pentru întreceri inedite.

Micuţii îşi vor demonstra rapiditatea  în concursul de sărit în saci. Cei care preferă concursuri în echipă se pot înscrie la cursa pe animale de burete cu ştafetă. Nici copiii care preferă activităţi intelectuale nu vor rămâne fără ocupaţie. Pentru ei există concursul de perspicacitate, în care trebuie să recunoască persoane, fiind legaţi la ochi. Tot sâmbătă, cei mici vor avea ocazia să demonstreze că pentru ei moda nu este o glumă. Copiii sunt aşteptaţi cu animăluţele favorite, de la ora 11.00, pentru a se înscrie în concursul „Cel mai extravagant animal de companie”.

În plus, două stiliste vor prezenta  cele mai trăznite frizuri care se poartă anul acesta, iar cei mai curajoşi prichindei pot încerca şedinţele de face-paintig. Atmosfera va fi întreţinută şi de trupa de majorete Sunshine, care va face show pentru orădenii de toate vârstele. Cele două zile dedicate copiilor au în acelaşi timp şi un caracter educativ.

„Pe parcursul zilelor copiii vor primi sfaturi de la medici stomatologi cu privire la igiena orală”, a specificat Lidia Pitulea. „Evenimentele care-i aşteaptă pe cei mici le dau ocazia să se distreze, să concureze şi să dobândească cunoştinţe noi în acelaşi timp”, a mai subliniat Pitulea.


RECOMANDĂRI DE WEEKEND

Românca de la Megastar Ungaria cântă o piesă Queen


Orădeanca Tolvai Renata (19 ani) va interpreta în această seară melodia „The show must go on”,  a legendarei trupe Queen, pe scena Megastar Ungaria, de la TV 2. Emisiunea-concurs de la postul naţional de televiziune din Ungaria se va desfăşura de astăzi în fiecare vineri, nu sâmbăta, cum se întâmpla până acum. Orădenii care doresc să o ajute pe Renata să-şi îndeplinească visul de a ajunge o celebritate în lumea muzicii pot trimite un sms la numărul 1288, cu textul Renata. La Megastar, Renata a mai cântat melodiile vedetelor Beyonce şi Lady Gaga.

Morgen poate fi vizionat la Hollywood Multiplex

Filmul premiat la Locarno, regizat de salontanul Marian Crişan, are premiera la Hollywood Multiplex. Nelu lucrează ca agent de pază într-un supermarket din Salonta - un orăşel de pe graniţa româno-ungară. Pentru Nelu, zilele sunt la fel: în zori pescuieşte, apoi merge la lucru, iar seara se întoarce acasă. Nelu trăieşte împreună cu soţia într-o veche fermă izolată pe un câmp în afara oraşului. Problema lor în aceste zile e repararea acoperişului. Într-o zi, Nelu pescuieşte ceva neobişnuit: un emigrant care vrea să treacă graniţa ilegal.

Târg de păsări şi animale mici

Şanţul Cetăţii din Oradea va găzdui duminică un nou târg de păsări şi animale mici. Pentru crescători, dar în special pentru orădeni a devenit deja o tradiţie ca în a treia duminică din octombrie să participe la acest eveniment. Preşedintele Asociaţiei crescătorilor de păsări şi animale mici „Nufărul”, Cornel Fildan, spune că vor participa crescători din toată ţara, inclusiv din Ungaria. Astfel, între orele 6.00 şi 14.00, orădenii vor putea admira sau cumpăra porumbei, iepuri, raţe, papagali, câini şi alte categorii de păsări şi animale mici.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite