Copiii cu veleități de actori sunt așteptați la atelierele de selecție ale Teatrului Vienez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut micuții actori orădeni au pus în scenă piesa „Bolnavul închipuit”
Anul trecut micuții actori orădeni au pus în scenă piesa „Bolnavul închipuit”

Copiii care visează să devină actori sunt aștepați, începând de luni, la atelierele de selecție, pentru Teatrul Vienez de Copii, de la Oradea. Selecțiile vor avea loc în fiecare zi, în intervalul 8 - 12 februarie, între orele 14.30 - 17.30, la Liceul Teoretic Aurel Lazăr.

Cursurile de teatru vor începe la sfârşitul lunii februarie şi se vor încheia la sfârşitul anului şcolar. „După vacanţa de vară cursurile se reiau, iar la începutul lunii noiembrie, copiii vor juca spectacolul "Momente şi schiţe" după I.L. Caragiale, în faţa unui public variat”, spune Sabina Topală, director executiv al asociației românești Teatrul Vienez de Copii.

Proiect internațional

Das Wiener Kindertheater funcţionează în Viena din 1994. În anul 2006 proiectele acestui teatru au ajuns şi în România, în premieră la Oradea, iar în 2008 a fost înfiinţată asociaţia românească Teatrului Vienez de Copii  - "Copiii Joaca Teatru". În acelaşi an s-a deschis activitatea şi în Bucureşti, iar anul acesta se deschide sucursala din Cluj. Toţi aceşti paşi fac parte din proiectul "Copiii pe scenă" 2008 - 2010.

Alternativă

Teatrul Vienez de Copii îşi propune să îi familiarizeze pe copii şi adolescenţi cu scena şi marile opere din literatura universală. „Ceea ce oferim noi este o alternativă la statul în faţa televizorului şi a calculatorului şi o metodă de educație”, spune Sabina Topală.

La Teatrul Vienez de Copii s-au mai jucat spectacolele „Visul unei nopti de vara" de W.Shakespeare (2006), „Sluga ladoi stăpâni" de Carlo Goldoni (2007), „Cum vă place" de W.Shakespeare (2008) și „Bolnavul inchipuit" de Moliere (2009) . Informații suplimentare despre cursuri pot fi obținute, prin telefon, la numărul 0735.527.010.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite