Copiii de la o grădiniţă din Oradea aşteaptă rezultatele analizelor, ca să vadă dacă au fost infectaţi bacilul Koch

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 140 de copiii de la grădinţa nr. 27 din Oradea au fost testaţi pentru depistarea bacilului Koch, după ce una dintre educatoare a fost diagnosticată cu tuberculoză.

Copiii de la grădiniţa nr. 27 din Oradea, personalul didactic şi nedidactic al unităţii de învăţământ, dar şi părinţii copiilor aşteaptă cu sufletul la gură rezultatele analizelor pentruu a vedea dacă au bacilul Koch. Panica s-a instalat după ce o educatoare a fost diagnosticată cu tuberculoză.

"Educatoarea a fost răcită şi a rămas cu o tuse pe care a neglijat-o ulterior. S-a prezentat în cursul săptămânii trecute la medic şi a fost trimisă pentru efectuarea unor analize amănunţite la Dispensarul TBC. Diagnosticul a fost confirmat, ea fiin internbată în spital pentru tratament", ne-a spus dr. Marius Pîrcioagă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

Rezultatele analizelor vor fi făcute publice mâine. "Până acum nu s-a impus instituirea carantinei şi închiderea grădiniţei. Urmează să primim rezultatele testelor făcute în cazul copiiilor şi aparţinătorilor acestora şi, în funcţie de acestea, să luăm eventualele măsuri", a mai afirmat şeful DSP Biho.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite