Copiii din Oradea se vor bucura în exclusivitate de un tur în Centrul Spațial Kennedy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentina Matei la NASA
Valentina Matei la NASA

Cei mici vor afla detalii despre ultimele navete spațiale care au zburat din America, grație profesoarei Valentina Matei. Profesoara de astronomie a petrecut o săptămână în cel mai important Centru Spațial din SUA și le va prezenta copiilor un tur virtual în Centrul Kennedy dar și filmări din cadrul exercițiilor de simulare la care a luat parte.

Profesoara Valetina Matei a petrecut o săptămână în Statele Unite ale Americii. Valentina a avut șansa de a participa la un program educațional desfășurat de NASA în US  Space&Tocket Center, din Huntsville, Alabama. Orădeanca a făcut experimente chimice în simulatorul Stației Spațiale Internaționale, aparticipat la exerciții de pregătire pentru astronauți  şi a participat la un tur VIP, la Centrul Spațial Kennedy din Florida.

Valentina va împărtăși experiența sa elevilor de la Clubul de Astronomie și Științe Spațiale din Orășelul Copiilor, acolo unde ține cursuri gratuite, de două ori pe săptămână.

Astfel, vineri de la ora 16.00, profesoara le va prezenta celor mici detalii despre ultima navetă spațială americană care a zburat în Stația Internațională.
Programul navetelor despre care află noutăți copiii s-a desfășurat în perioada 1981-2011. Acum navetele pot fi cumpărate de muzeele de pe teritoriul American.
 "Atlantis este naveta spațială care a transportat modulele Destiny și Columbus la Stația Spațială Internațională , realizând și ultimul zbor de reparare al telescopului spațial Hubble", explică Valentina Matei.
Copii vor avea parte și de un tur virtual la Centrul Spațial Kenedy din SUA, prin filmările pe care profesoara le-a făcut pe parcursul călătoriei sale.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite