Copii transformaţi în actori, la premiera spectacolului „Gâlcevile din Chioggia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teatrul Vienez de Copii
Teatrul Vienez de Copii

Duminică, la Casa de Cultură Oradea, a avut loc premiera spectacolului „Gâlcevile din Chioggia" după Carlo Goldoni, în regia lui Serban Borda. Spectacolul a marcat încheierea proiectului „Copiii pe scenă" 2011, desfăşurat de către Asociaţia Teatrul Vienez de Copii.

Din 2006 încoace, Asociaţia Teatrul Vienez de Copii a desfăşurat şase proiecte la Oradea. Primul a fost  „Teatru pentru tineri, Shakespeare pentru toţi", în urma căruia a fost realizat spectacolul „Visul unei nopţi de vară" de William Shakespeare. În 2007 a fost realizat spectacolul „Slugă la doi stăpâni", de Carlo Goldoni, iar în 2008 spectacolul „Cum vă place" de William Shakespeare. În 2009 micii actori orădeni au pus în scenă spectacolul  „Bolnavul închipuit" de Molière, iar în 2010 a venit rândul lui I. L. Caragiale, copiii pregătind spectacolul „Momente şi schiţe". „Scopul asociaţiei noastre este de a atrage tinerii spre teatru, ca modalitate educaţională şi recreativă de petrecere a timpului liber", a spus Sabina Topală, reprezentanta Teatrului Vienez de Copii.

Spectacol pregătit timp de 4 luni

Regia spectacolului de duminică seară a fost semnată de către Şerban Borda, actor al Teatrului Regina Maria din Oradea. Timp de patru luni, acesta a lucrat cu cei 22 de copii din asociaţie, în cadrul cursurilor de teatru. Cei mai mici dintre actori au numai cinci ani, iar cei mai mari au împlinit deja 18 ani. „Micii actori sunt elevi ai instituţiilor de învăţământ din Oradea, fiind selectaţi în urma unor ateliere desfăşurate în luna mai. Copiii au urmat cursul de 4 luni şi acum au apărut în faţa publicului orădean pentru a primi aplauzele meritate", a mai spus Sabina Topală. Următoarele spectacole ale micilor actori vor avea loc astăzi, miercuri, vineri, sâmbătă, duminică şi luni, de la orele 18.00, tot la Casa de Cultură Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite