Copii cu Sindrom Down și cu alte dizabilități au învățat să socializeze prin sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au învățat să relaționeze prin sport
Copiii au învățat să relaționeze prin sport

Copiii din Centrul de plasament nr. 2 Oradea, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia copilului Bihor, alături de Asociaţia copiilor cu Sindrom Down și Asociația handicapaților psihic au participat miercuri la acțiunea „Socializare prin sport fără frontiere".

Evenimentul a avut loc în sala de sport a Liceului „Don Orione, căruia îi și aparține inițiativa organizării acestei acțiuni. „Prin acţiunile de acest gen am dovedit de-a lungul timpului că Liceul Don Orione este mai mult decât o şcoală. Implicarea în socializarea cu persoanele defavorizate social sau cu dezabilități fizice şi psihice este deosebit de importantă pentru noi", a declarat profesorul Alexandru Stoica.

Colaborare cu sportivi și viitori profesori

Liceul „Don Orione" a colaborat pentru acest proiect cu Facultatea de Educaţie Fizică și Sport şi cu Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, specializarea Psihopedagogie Specială. „Acțiunea a fost un succes, reușind să sensibilizeze atât elevii liceului, cât  și pe studenții care, în scurt timp, își vor exercita profesia pentru care au optat, aceea de dascăli, kinetoterapeuţi sau psihopedagogi speciali. Însă, cei care s-au bucurat cel mai mult de eveniment au fost participanții, care pentru câteva ore au ieșit din cotidian, au zâmbit, au dansat și s-au întrecut, pentru ca la final să fie recompensați cu diplome și medalii", a mai spus Alexandru Stoica.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite