Cooperare română-italiană pentru integrarea pe piața muncii a persoanelor traficate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Filantropia și Episcopia Oradiei, Bihorului şi Sălajului au organizat întâlnirea regională în cadrul proiectului „Integrare pe piaţa muncii pentru persoanele traficate", finanţat din Fondul Social European. La eveniment au luat parte persoane implicate în prevenirea şi combaterea traficului de persoane.

Durata proiectului este de trei ani. De implementarea lui se ocupă Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Federaţia Filantropia şi cinci organizaţii din Italia. Urmează să se organizeze  evenimente transnaţionale precum seminarii, vizite de studiu, internship-uri, întâlniri regionale. De asemenea, va fi creată o Comunitate de practică (CoP) pentru actorii din domeniul integrării persoanelor traficate pe piaţa muncii.

Obiectiv

Proiectul îşi propune să dezvolte capacitatea actorilor-cheie în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane şi al integrării persoanelor traficate pe piaţa muncii. În cadrul acestuia se vor desfăşura 16 seminarii dintre care opt în România şi opt în Italia, la fiecare urmând să fie prezenţi 30 de reprezentanţi ai ONG-urilor şi instituţiilor publice. Scopul seminariilor este să ofere informaţii privind situaţia traficului şi integrării pe piaţa muncii în cele două ţări, să crească nivelul de expertiză, să faciliteze proiectele în parteneriat între România şi Italia. Proiectul va avea peste 240 de beneficiari profesionişti care la final vor lucra cu persoanele traficate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite