Cooperare pe domeniul economic între întreprinderi din Oradea și Debrecen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Lucian, președintele Federației Patronilor Bihor
Ioan Lucian, președintele Federației Patronilor Bihor

Federația Patronilor Bihor și Camera de Comerț și Industrie Hajdu - Bihar pentru realizarea unei reţele de cooperare antreprenorială transfrontalieră în judeţele Hajdú-Bihar şi Bihor.

Proiectul "Realizarea reţelei cooperărilor antreprenoriale transfrontaliere în judeţele Hajdú-Bihar şi Bihor". a fost lansat ieri la Centrul Kölcsey, din Debrecen. Proiectul este conceput de Camera de Comerţ şi Industrie Hajdú-Bihar şi se va desfăşura în parteneriat cu Federaţia Patronilor Bihor pentru o perioadă de 12 luni, începând cu luna decembrie 2009. Scopul de bază al proiectului este de a realiza o reţea a cooperărilor antreprenoriale transfrontaliere în mai multe domenii de activitate.

"Întreprinderile din cele două judeţe, pot rămâne competitive în perioada de recesiune economică numai dacă îşi reduc cheltuielile la minim, alocă mai mult inovării, cercetării şi dezvoltării şi colaborează în mod organizat (formal sau informal) cu alte întreprinderi, instituţii. Deoarece construirea unei reţele prin clusterizare întăreşte coeziunea internă, creşte competitivitatea, trebuie analizat modul în care întreprinderile din cele două judeţe pot beneficia de avantajele asigurate în acest mod", se arată într-un comunicat de presă al Federației Patronilor Bihor.

Cei doi parteneri vor realiza un studiu în detaliu, care analizează din punct de vedere juridic și economic posibilităţile constituirii de clustere transfrontaliere, iar în cadrul unor workshop-uri ţinute cu participarea a câte 15 întreprinderi din fiecare judeţ, unde vor fi prezentate posibilităţile cooperării antreprenoriale.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite