Controalele detaliate ale maghiarilor întind nervii camionagiilor, încolonați în Vama Borș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de camionagii așteaptă să treacă prin Vama Borș, la această oră. Coloana de automarfare se întinde pe cel puțin cinci kilometri, motiv de nemulțumire atât pentru șoferii care ies din România, cât și pentru cei care se întorc din Ungaria.

Potrivit informațiilor primite de la Dan Lazăr, comisar șef de poliție în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Bihor, coloana s-a format din cauză că maghiarii verifică în detaliu încărcăturile și documentele fiecărui automarfar. „Colegii maghiari ne-au promis suplimentarea echipajelor care efectuează controlul, în vederea micșorării timpilor de verificare", a spus Dan Lazăr.

Verificările continuă până la sfârșitul lunii mai

Acesta a subliniat că, potrivit informațiilor primite de la autoritățile maghiare, controalele detaliate se vor întinde pe parcursul întregii luni mai, pe tot teritoriul Ungariei. „La aglomerația din această dimineață a contribuit și restricționarea circulației automarfarelor pe durata weekend-ului, în Ungaria", a spus Dan Lazăr. Șoferii blocați în vamă s-ar arătat nemulțumiți de durata controalelor. „Trebuia să ajung în Austria până la amiază. Acum nu  mai am nicio șansă. Este foarte frustrant să aștepți ore în șir”, a spus Luca Cristea, unul dintre șoferii din coloană.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite