Oradea: Controale la instituțiile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Controale la instituțiile publice
Oradea: Controale la instituțiile publice

Prefectura Bihor a desfășurat mai multe controale la câteva instituții publice din județ, ocazie cu care au fost găsite mai multe disfuncționalități.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor nu a realizat lucrările de investiţii propuse, din cauza fondurilor insuficiente. "Este necesară alocarea sumelor pentru definitivarea lucrărilor de reparaţii, reabilitări, consolidări şi asigurări de utilităţi", se arată în raportul Prefecturii Bihor. La Direcţia de Sănătate Publică Bihor reprezentanții Prefecturii au descoperit că medicii de familie nu respectă termenele de raportare privind activităţile Subprogramului de Sănătate a Femeii şi Copilului la nivelul judeţului Bihor, şi ale activităţii de supraveghere a gravidei, sugarului şi lăuzei la nivelul medicilor de familie. La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor s-a constata că în ultimii trei ani au avut loc reorganizări la nivelul ministerului şi numărul de posturi din cadrul agenţiei a fost redus. "Acest fapt, coroborat cu creşterea ratei şomajului a dus în prezent la probleme legate de acoperirea volumului de muncă cu personal. Această problemă nu poate fi rezolvată la nivel local, fiind de competenţa organului coordonator  Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă şi Ministerul Muncii, Familie şi Protecţiei Sociale", se arată în raport.

Puține activități dedicate tinerilor

Tot cu ocazia controlului, reprezentanții Prefecturii Bihor au constatat că Direcţia Judeţeană pentru Tineret Bihor nu a organizat nici o acţiune prin care să-i implice pe tineri în viaţa publică. Din cauza unor probleme birocratice metodologia de finanţare a proiectelor de tineret a fost lansată târziu, din această cauză concursurile locale de proiecte nu s-au desfăşurat în prima jumătate a acestui an, primul concurs local pentru finanţarea activităţilor de tineret adresat asociaţiilor pentru tineret a avut loc abia în 12 august. De asemenea, programul de susţinere a acţiunilor studenţeşti nu a putut fi accesat în judeţul Bihor pentru că nu există o Casă de Cultură a Studenţilor la nivelul judeţului.

Inspectori insuficienți

Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu nu are un număr suficient de comisari  pentru efectuarea tuturor inspecţiilor, controalelor, întocmirea rapoartelor  şi rezolvarea tuturor problemelor care intră sub incidenţa legislaţiei de mediu.Această problemă nu poate fi rezolvată la nivel local, fiind de competenţa organului coordonator , pentru care directorul coordonator a făcut solicitări la organul ierarhic superior.
În judeţul Bihor funcţionează 35 de servicii publice deconcentrate

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite