Contestația lui Gheorghe Ionescu, care a vrut alegeri noi, la care să fie singurul candidat pentru rectorat, a fost respinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul Universităţii din Oradea s-a întrunit marți pentru a se pronunţa asupra contestaţiei depuse de către prof.univ.dr. Gheorghe-Constantin Ionescu, conform căruia Cornel Antal ar fi comis o ilegalitate atunci când a candidat pentru un mandat de rector de numai trei ani și patru luni.

Potrivit informațiilor primite de la Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt la Universitatea din Oradea, contestația lui Gheorghe Ionescu a fost respinsă. „S-a constatat că prof. univ. dr. Antal Crăciun Cornel a îndeplinit toate condiţiile legale impuse de prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 18 din 10 ianuarie 2011, a Cartei Universităţii din Oradea şi Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursurilor şi alegerilor pentru structurile şi funcţiile de conducere ale Universităţii din Oradea", a spus Olimpia Popoviciu.

Alegeri valide

De asemenea, Senatul Universității a respins solicitarea de anulare a alegerilor şi de  invalidare a rezultatului acestora. Prin urmare, nu va fi organizată o nouă ședință de alegeri, cum și-ar fi dorit Ionescu, cel care a acumulat aproximativ 200 de voturi, comparativ cu Antal, care a fost ales de peste 600 de persoane. „S-a respins capătul de cerere prin care s-a solicitat ca Senatul Universității din Oradea să dispună refacerea ședinței de alegeri, cu participarea domnului Ionescu, în calitate de singur candidat înscris pentru procedura de alegeri", a spus Olimpia Popoviciu.

Unanimitate

Comisia de analiză a fost formată din Tudor Mitran, Sorin Curilă, Marcel Boloş, Lavinia Onica-Chipea și Adrian-Claudiu Popoviciu. Aceștia au votat în unanimitate respingerea contestaţiei, pornind de la faptul că legea nu reglementează în mod expres mandatele parţiale pentru funcţia de rector, dar instituie regula duratei de 4 ani, pentru mandatele complete.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite