Contabila unei asociaţii, reţinută pentru delapidare de peste 100.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rodica Oros, în vârstă din 49 de ani, din Oradea, a fost reţinută miercuri în arest, pentru 24 de ore, fiind cercetată penal pentru delapidare, fals în acte sub semnătură privată şi alte ilegalităţi. Prejudiciul adus asociaţiei de proprietari „Scorpionul", de pe Aleea Rogerius, depăşeşte 100.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ)  Bihor au reţinut-o în arest pentru o perioadă de 24 de ore pe Rodica Oros, cercetată penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, efectuarea cu ştiinţă de înregistrări inexacte, precum şi omisiunea cu ştiinţă a înregistrărilor în contabilitate, având drept consecinţă denaturarea veniturilor, cheltuielilor, rezultatelor financiare, precum şi a elementelor de activ şi pasiv ce se reflectă în bilanţ şi transmiterea fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute într-o societate comercială, în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia.

Şase ani

„Orădeanca este acuzată că, în perioada 2004 - 2010, în calitate de administrator, contabil şi casier la o asociaţie de proprietari din Oradea, şi-a însuşit şi a folosit în mod repetat, în interes personal, diverse sume de bani provenind din încasările de la proprietari cu titlu de cheltuieli comune, cheltuieli de reparaţii şi fond de rulment. Totodată, aceasta este suspectată că a denaturat cheltuielile respectivei asociaţii prin înregistrări contabile inexacte şi că a efectuat plăţi pe bază de documente ce nu întrunesc condiţiile prevăzute de lege", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor. Prejudiciul total provocat astfel asociaţiei de proprietari depăşeşte 103.000 lei.

Şi-a înstrăinat bunurile

De asemenea, în calitate de asociat al unei societăţi comerciale din Oradea, Rodica Oros a cesionat în cursul urmăririi penale părţile sociale pe care le deţinea în societate, în scopul împiedicării luării de măsuri asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului. Poliţiştii au prezentat-o astăzi pe suspectă Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au luat faţă de aceasta măsura de siguranţă a obligării sale de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările în cauză, urmând a înainta dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspectei. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă o pedeapsă privativă de libertate de la 1 la 15 ani.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite