Consultaţii gratuite pentru orădeni, cu ocazia săptămânii mondiale a glaucomului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De astăzi şi până la data de 12 martie, orădenii pot beneficia de consultaţii gratuite la ochi, pentru depistarea glaucomului. Scopul acţiunii este depistarea timpurie a acestei boli, dar şi informarea orădenilor cu privire la importanţa controalelor oftalmologice.

Potrivit medicului specialist Mihaela Coroi, de la spitalul judeţean din Oradea, acţiunea se derulează cu sprijinul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, constând în oferirea de consultaţii petru depistarea glaucomului orădenilor peste 40 de ani, fără antecedente de glaucom, ori persoanelor cu risc şi celor care nu au efectuat un control oftalmologic în ultimul an calendaristic.

Informare

Timp de o săptămână, în faţa farmaciilor şi a altor locuri frecventate de către publicul ţintă al campaniei, se vor împărţi 1500 de fluturaşi cu informaţii despre această boală, pe baza cărora orădenii vor putea beneficia de consultaţii gratuite la Spitalului Clinic Judeţean  de Urgenţă Oradea, compartimentul de Oftalmologie.

Factori de risc

Incidenţa glaucomului în rândul populaţiei din Oradea este de aproximativ trei procente. Glaucomul este o afecţiune cronică gravă, care duce la distrugerea fibrelor nervului optic. Factorii de risc sunt hipertensiunea intraoculară, vârsta înaintată, moştenirea genetică, miopia, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare sau oculare - traumatisme, operaţii, hemoragie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite