Construirea parcării în fața Pieței Cetate mută florarii în hala de alimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de vânzători de flori din fața Pieței Cetate au fost mutați de Regia Atonomă a Piețelor de Agrement și Salubritate în hala mare, alături de alți comercianți. Decizia a fost luată de municipalitatea orădeană care va construi, în curând, pe platoul de la intrate o parcare.

Decizia de mutare a comercianților de flori a fost luată de Administrația Imobiliară Oradea (AIO).  O parte din vânzătorii aflați deja în hala din spate, dar și cei care au fost nevoiți să se mute,  sunt nemulțumiți de măsura luată de autorități și spun că nu au fost anunțați din timp. Parcarea care urmează să fie construită de municipalitatea orădeană pe platoul din fața Pieței Cetate a scos cormecianții în stradă. „La 1 septembrie am primit o adresă de la AIO  prin care ne solicitau să eliberăm platoul din fața intrării în Piața Cetate. În 2007, pe porțiunea respectivă au fost amplasate 25 de mese duble pentru comercianții cu flori, astfel că duminică am fost nevoiți să le mutăm în hala din spate. Într-adevăr, câțiva vânzători din hală au fost nemulțumiți că piețari cu flori se vor muta și ei acolo", a explicat Romulus Cosma, directorul RAPAS.

Florile mutate în spate

În hala agroalimentară își desfășoară activitatea aproximativ 280 de comercianți, dar potrivit lui Cosma, doar o treime din ele sunt ocupate, astfel că toţi vânzătorii au loc să îşi desfacă marfa. „Comercianții au fost nemulțumiți că vor fi mutați în hală, deoarece afară, în fața pieței trece mai multă lume, astfel că sunt și mai mulți clienți. A trebuit să facem o sectorizare a halei şi să punem toţi vânzătorii de flori la un loc. Din acest motiv am şi scos unele mese, dar nimeni nu a rămas fără loc în hală", a mai explicat directorul RAPAS.

Își revendică mesele

Nemulțumirea piețarilor pornește de la faptul că unele tarabe care au fost mutate sunt revendicate de mai mulți comercianți. „Nu ne convine că am fost mutați fără să fim anunțați înainte. Ne-am trezit cu tarabele în hala din spate, dar nu ne place acolo. Cel mai eră este pentru flori, pentru că în hală nu prea intră soarele, astfel că riscăm să se ofilească", spune Mirela Ivan, o vânzătoare de flori. Reprezentanții RAPAS spun că au găsit mai multe variante pentru organizarea comercianților, pe care trebuie să le studieze și să o aleagă pe cea mai bună.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite