Votul pentru disponibilizarea a peste 30 dintre angajații primăriei a fost declarat ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali au aprobat ieri modificarea organigramei municipalităţii
Consilierii locali au aprobat ieri modificarea organigramei municipalităţii

Aleşii orădenilor au aprobat, ieri, în şedinţă de Consiliu Local, modificarea organigramei direcţiilor subordonate municipalităţii.

Votul a fost exercitat ilegal în condiţiile în care pe masa consilierilor nu exista avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. În orice moment, angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor putea acţiona în instanţă Consiliul Local. Situaţia a fost semnalată de câţiva dintre aleşi.

„În lipsa avizului ANFP, nu putem vota modificarea organigramei. În condiţii de recesiune, eu nu voi susţine această iniţiativă prin care oamenii îşi vor pierde locurile de muncă”, a spus Dorin Corcheş, consilier local.

Edilul şef a expus şi criteriile care au stat la baza deciziei. „Avem 6 milioane euro cheltuieli cu personalul anual. Am dispus reducerea organigramei pentru a elimina posturile vacante. În plus, am constatat că volumul de muncă poate fi realizat şi cu oameni mai puţini, iar reducerea posturilor va fi doar de cinci procente”, a explicat primarul Ilie Bolojan. Materialul a trecut cu 19 voturi favorabile în ciuda caracterului ilegal. „Nu am primit avizul Agenţiei, decât acordul verbal”, a precizat viceprimarul Biro Rozalia. Aproximativ 30 de bugetari din structurile municipalităţii îşi vor pierde locurile de muncă în următoarele două luni.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite