Consiliul Judeţean Bihor se ocupă din nou de programul „Cornul, laptele şi merele” din şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Primăriile pot răsufla uşurate. Programul naţional prin care elevii primesc lapte şi cornuri în zilele de curs a fost dat, oficial, în sarcina consiliilor judeţene. Astfel, de ieri, Consiliul Judeţean Bihor este responsabil de buna desfăşurare în judeţ a programului naţional „Cornul, laptele şi merele". 

Legea nr. 6 din 6 ianuarie 2012 vine să modifice şi să completeze Ordonaţa de Urgenţă nr. 96/2002 privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din calsele I-VIII din învăţământul de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal, de 4 ore.

„Dacă, până acum, ca urmare a descentralizării programului guvernamental de furnizare a laptelui, cornului şi a merelor pentru unităţile de învăţământ, municipalitatea era obligată în baza Ordonaţei nr. 96/2002 să organizeze procedura de achiziţie a acestor bunuri, procedură, care a şi fost realizată de Primăria Oradea în luna septembrie 2011, acum, conform modificărilor aduse de Legea nr. 6/2012, consiliile judeţene vor fi cele care se vor ocupa de derularea acestui program", se spune într-o informare a Primăriei Oradea.

Administraţia orădeană a demarat deja procedura juridică necesară pentru predarea gestionării programului guvernamental către Consiliul Judeţean Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite