Consilierii județeni s-au certat ca în codru pe corectitudinea propunerilor de hotărâre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii Județeni au votat amânarea proiectului
Consilierii Județeni au votat amânarea proiectului

Scandal la ședința de Consiliu Județean de astăzi. Consilierii s-au amenințat cu procese și au cerut lămuriri din 10 în 10 minute departamentului jurdic, despre corectitudinea proiectelor de hotărâre pe care trebuiau să le voteze.

Mărul discordiei a pornit de la proiectul de hotărâre prin care consilierii trebuiau să-și dea girul pentru un realizarea unui sistem de management a deșeurilor din județ. Deși termenul pentru realizarea sistemului a expirat și Bihorul este printre cele șapte județe codașe ale României, consilierii au considerat că este mai util să se certe 60 de minute pe formularea hotărârii de proiect și au decis după o oră de nervi să amâne votul pe altă dată. Tensiunile au apărut atunci când a fost vorba despre implementarea proiectului de mediu.

Marcel Tarța a susținut că trebuie angajați specialiști, iar Szabo Odon a amintit că nu este voie să faci angajări anul acesta și a precizat că există oameni pregătiți în domeniu, care sunt deja angajați ai consiliului. După ce departamentul juridic a confirmat că nu se pot face angajări, situația părea să intre în normal. Bomba a explodat când consilierul Szabo Odon a citit numele persoanelor care ar trebui să se ocupe de implementarea proiectului. Asta pentru că  "Singurul care poate numi oameni din aparatul de specialitate în funcții sunt eu", s-a enervat președintele CJ, Radu Țîrle. Chiar dacă juristul i-a dat dreptate lui Țîrle, Szabo a insistat să se supună la vot și propunerea lui. Ce-i drept, chiar dacă un consilier face o propunere în afara legii, președintele CJ e obligat să o supună la vot. Răspund în fața legii, cei care nu s-au abținut de la vot, după cum explică juristul. Prea nervoși pentru a asculta legea, Szabo Odon și Țîrle au continuat să se certe. S-au amenințat cu procese și au strigat unul la altul, până la intervenția lui vicepreședintelui CJ Kiss Alexandru. Acesta a propus amânarea deciziei până la prima ședință extraordinară. Și cu propunerea asta, toți consilierii au fost de acord.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite