Consilierii locali au votat bugetul pe anul 2012, dar şi contractarea unui credit de 20 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii locali au aprobat ieri proiectul de buget pe anul în curs. Chiar dacă Oradea are în 2012 cel mai mare buget de până acum, administraţia locală va trebui să se îndatoreze cu aproape 20 de milioane de euro pentru a acoperi toate cheltuielile planificate necesare demarării unor proiecte europene.

Primăria are un buget planificat de 1.001.762.414 lei, dar cheltuielile municipalităţii depăşesc cu mult estimarea, şi sunt în număr de 1.030.008.360 lei. Diferenţa de 28.245.946 lei o reprezintă excedentul bugetar de anul 2011.Pe lista de priorităţi a municipalităţii se află demararea unor proiecte europene câştigate de administraţie.

„Trebuie să avem în vedere asigurarea cofinanţării proiectelor europene. Pentru implementarea acestora va fi nevoie de contractarea unui credit de 20 milioane de euro care se va derula în următorii trei ani, ca să putem asigura contribuţia municipalităţii la cei 200 milioane de euro atraşi din fonduri europene", a spus primarul Ilie Bolojan.

Anul acesta administraţia orădeană vrea să demareze modernizarea a 50 de străzi, înlocuirea reţelelor de utilităţi de pe 20 de străzi din cartierul Ioşia, de asemenea se vor continua lucrările la poduri și străzi, prioritare fiind podul dintre Dragoș Vodă și Făcliei,  legătura între Velența și Cantemir sau pasajele peste intersecțiile de pe centură.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite