Oradea: Conflictul de la Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu“ s-a stins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Conflictul de la Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu“ s-a stins
Oradea: Conflictul de la Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu“ s-a stins

Conducerea şcolii şi subprefectul Claudiu Pop resping acuzele părinţilor, care au spus că cele două clase au fost mutate din cauza fetiţei subprefectului.

Conducerea Şcolii cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” a respins acuzaţiile părinţilor elevilor din clasa a III-a A, care s-au revolat în prima zi de şcoală împotriva direcţiunii şcolii, acuzând că au schimbat sălile de clasă pentru ca fetiţa subprefectului Claudiu Pop să primească una mai bună.

Directorul şcolii, Ioan Mocan, a respins orice acuzaţie şi a precizat că clasa a III-a A a fost mutată în alt imobil din alte raţiuni.

„Nu a fost singura clasă mutată. Clasa nouă nu este cu nimic mai prejos decât cea veche, ba din contră, au condiţii mult mai bune”, a declarat directorul şcolii.

El a precizat că până nu demult clasele se mutau prin rotaţie şi probabil va aplica această măsură şi de anul viitor, pentru a evita astfel de conflicte. Acesta a anunţat că părinţii au înţeles situaţia şi au renunţat la ideea de a-şi retrage copiii.

„Am mai stat de vorbă şi până la urmă au fost de acord să vină să vadă noua clasă. Am vorbit şi cu doamna învăţătoare şi mi-a spus că de azi copiii vin la şcoală”, a subliniat directorul. 

Subprefectul respinge acuzaţiile


Subprefectul Claudiu Pop a declarat că nu are niciun fel de implicaţii în acest scandal şi nu a făcut niciun fel de presiuni pentru ca fetiţa lui să primească o clasă anume.

„Nu fac niciun fel de declaraţie cu privire la acest scandal”, a spus subprefectul. În privinţa acuzaţiilor părinţilor elevilor din clasa a III-a A, cum că sala de clasă ar fi fost renovată special pentru fetiţa familiei Pop, directorul şcolii a precizat că totul s-a făcut pe banii părinţilor elevilor din clasa a II-a D.

De unde a pornit scandalul

Părinţii elevilor din clasa a III-a A s-au revoltat că în clasa unde au studiat copiii lor până în clasa a II-a a fost adusă clasa a II-a D, unde învaţă şi fetiţa subprefectului. Supărarea părinţilor a pornit de la faptul că ei ar fi renovat complet sala de clasă, în ultimii ani, de la geamuri termopan, la podele, instalaţii electrice şi mobilier.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite