Concursul „Mot a monde” atrage în competiție cincizeci de studenți francofoni, din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Tomescu
Rodica Tomescu

Studenții orădeni vor încerca să realizeze cea mai bună traducere a unui text scris în franceză de către Kossi Efoui, originar din Togo. Echipe de câte doi vor concura la concursul de traduceri „Mot a monde", derulat în perioada 8 - 31 martie 2010, de către Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca.

La concurs,  ajuns la ediția cu numărul cinci, se pot înscrie atât studenţi filologi cât şi studenţi care studiază la alte specializări, dar sunt buni cunoscători ai limbii franceze. „Anul acesta este prima dată când concursul naţional de traduceri are şi o fază regională desfăşurată la Oradea", a subliniat coordonatoarea competiției, Rodica Tomescu, de la catedra de limba franceză din cadrul Facultăţii de Litere, a Universității Oradea. „Studenţii Facultăţii de Litere participă anual la această competiţie, reuşind la ediţiile anterioare să ocupe de două ori locul întâi, o dată locul doi, şi o menţiune", a mai spus Rodica Tomescu.

Cele 25 de echipe înscrise trebuie să predea traducerile până la data 17 martie. Decernarea premiilor va avea loc la data de 31 martie, în aula magna a universității orădene, cu ocazia Zilei Francofoniei.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite