Concurs internaţional de sculptură monumentală, la Ineu de Criş, în Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O sculptură a artistei Tanja Roder
O sculptură a artistei Tanja Roder

Astăzi are loc dechiderea primului Simpozion de Sculptură din Ineu de Criş, la Complexul Kingsland. Artişti din toate colţurile lumii se vor întrece în talente, făcând demonstraţii de sculptură şi creativitate.

În  cadrul acestui simpozion îşi vor demonstra talentele nouă sculptori în lemn profesionişti, atât din ţară cât şi din străinătate. Este vorba despre Cosmin Hiristea (România), Gunter Heinz (Germania), Wolfgang Stubner (Germania), Tanja Roder (Germania), Hans Kohnen (Olanda), Hermann Gschander (Austria),  Maurizio Perron (Italia), Piotr Zbrozek (Polonia),  Zenichi Yokoyama (Japonia). Aceştia au fost selectaţi dintre peste 250 de artişti din întreaga lume, care au aplicat în vederea participării la simpozion. Toţi participanţii au minimum 50 de expoziţii internaţionale la activ.

Atracţie turistică

Scopul organizatorilor este crearea unui eveniment internaţional de artă, care să contribuie la dezvoltarea turismului în zonă. Persoanele care vor trece zilele acestea pe la Ineu de Criş vor avea ocazia să vadă cum se naşte o operă de artă, urmărind modul cum se creează sculpturile monumentale. Cea mai bună lucrare va fi premiată, în weekend, cu Trofeul Prima Sculptură Transilvania.  Complexul Kingsland deţine un teren de golf, manej pentru echitaţie (cai de rasă friziană  olandeză), restaurant de patru stele cu specific românesc, italian, francez şi maghiar, lac pentru pescuit şi sală de nunţi şi evenimente.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite