Oradea: Concert de caritate cu orchestră austriacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Concert de caritate cu orchestră austriacă
Oradea: Concert de caritate cu orchestră austriacă

Orchestra filarmonicii Spirit of  Europe din Austria va susține astăzi un concert de caritate, la Basilica Romano-Catolică. Biletul costă minimum 20 de lei, însă orădenii pot oferi cât de mult doresc.

Programul va cuprinde lucrări de Rolf martinsson, Josef  Haydn, Felix Mendelssohn-Bartholdy și Franz Schubert. Concertul este programat să înceapă de la ora 19.00. Orchestra Spirit of  Europe este formată din 35 de tineri muzicieni din țări membre ale Uniunii Europene, și organizează workshop-uri și concerte, colaborând cu școli, universități și instituții europene. Anual participă la manifestarea „Dialog între culturi”, organizată de Austria Inferioară în țări din  Orientul Mijlociu.

Banii strânși ajung la copii

În 2009, sub motto-ul „Europa – spațiul de confluențe muzicale”, orchestra dirijată de Ola Rudner dorește să-și întărească rolul de ambasador muzical. Concertul de caritate de la Oradea, are loc după prezența tinerilor muzicieni pe scena Festivalului Enescu. Intrarea costă minim 20 de lei. Concertul este organizat de Asociația austriacă Euro-Danubia, mănăstirea benedictină a Abației Melk, Serviciul de Ajutor Maltez din Oradea și Episcopia Romano-Catolică. Fondurile donate de public vor fi utilizate pentru funcționarea Cetrului Social de la Sâniob care adăpostește 43 de copii orfani și abandonați și realizarea unor ateliere în care să învețe o meserie. “Cei mai mulţi copii provin din familii defavorizate sau sunt abandonaţi de părinţi. Pentru ei este dificil să se integreze în societate. Toţii sunt înscrişi în mediul educaţional normal, unii chiar au rezultate excepţionale”, a declarat Attila Saas, directorului fundaţiei din Sâniob.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite