Oradea: Concert și stagiune aniversare cu onoruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Concert și stagiune aniversare cu onoruri
Oradea: Concert și stagiune aniversare cu onoruri

A 60-a stagiune de concerte a filarmonicii se va dechide cu onorarea muzicienilor care au activat în ansamblu zeci de ani.

27 de instrumentiști, coriști, dirijori, consultanți artistici și muncitori de scenă vor primi diplome de onoare la deschiderea stagiunii aniversare. Trei dintre ei primesc aceste distincții post mortem. Ei au lucrat în filarmonică între opt și 40 de ani.
Stagiunea se deschide cu Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven.

Cea de-a 60-a stagiune a filarmonicii va oferi publicului posibilitatea întâlnirii cu soliști și dirijori remaracabili din țară și străinătate, dar și cu muzica unor compozitori sărbătoriți anul acesta sau lucrări mai puțin cunoscute. Publicul va avea ocazia să asculte Petit Messe Solenelle de Rossini, Missa Theresia de haydn și Stabat Mater de Dvorak, lucrări de referință în creația lor, dar rar cântate în România.

Corul va susține anul acesta cinci concerte alături de orchestră, dar și concerte a cappella. Toamna aceasta va susține un concert In Memoriam Avram Geoldeș și va prelua numele dirijorului fondator.

Ansamblurile de muzică populară Crișana și Nagyvarad vor începe seria de concerte în 25 septembrie, în cadrul Toamnei Orădene. Directorul Todor Albert și-a propus ca anul viitor să colaboreze altfel cu administrațiile locale, la sărbătorile comunele. În iulie și august este o adevărată inflație de sărbători de acest gene și apar dispute pentru ansambluri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite