Complexul oncologic din Oradea va fi construit pro bono, de firma Repcon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractul a fost semnat azi
Contractul a fost semnat azi

Astăzi a fost semnat acordul de colaborare dintre Primăria Oradea, firma Repcon şi Fundaţia Hospice Emanuel, acord al cărui obiect îl constituie construcţia unui Centru Hospice pentru îngrijire paleativă. 

„Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, domnului Nistreanu şi firmei Repcon pentru că s-a angajat să construiască această clădire, doamnei Raluca Covăcescu , pentru că alături de o echipă de specialişti a realizat proiectul acestei lucrări. În ultimii ani, Repcon a realizat câteva proiecte cu caracter social, printre care şi sala de sport de la Şcoala Dacia, proiecte pentru care le mulţumim", a spus primarul Ilie Bolojan în deschiderea conferinţei de presă de azi.

Terenul primăriei

Primăria Oradea a venit în sprijinul proiectului propus de Fundaţia Hospice Emanuel prin asigurarea unui teren în suprafaţă de 5000 m2, destinat construirii unui centru pentru îngrijirea bolnavilor oncologici în stare terminală. Construcţia se va realiza pe strada Ceyrat colţ cu strada Ronald Reagan, aproape de giraţie, lângă sediul firmei Repcon. „Lucrările vor demara la începutul acestei veri, iar suprafaţa totală construită va avea 4374 mp. Investiţia firmei Repcon va fi mult peste 1 milion de euro. Mă bucur că orădenii şi firmele îşi dau mâna pentru ca proiecte de asemenea anvergură să prindă viaţă", a precizat viceprimarul Florica Cherecheş.

Bolnavii, diagnosticaţi din timp

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, Gheorghe Carp, prezent la conferinţa de azi, a vorbit despre problema oncologică şi rezolvările ei: „Mă raportez la situaţia anului 2008, când aveam medici bine pregătiţi, dar nu aveam aparatură. Mă bucură enorm realizarea Centrului Oncologic, care este mai mult decât un centru, este un complex oncologic. Avem astfel, posibilitatea să diagnosticăm din timp boala oncologică, iar acest lucru salvează viaţa pacientului. Pentru cei care sunt în fază preterminală centrul de îngrijire paleativă este esenţial. Este foarte important să separăm partea de tratament de partea de îngrijire paleativă, iar acest lucru va fi posibil prin construcţia Centrului Hospice".

Responsabilitate socială

Primăria Oradea va mai asigura introducerea utilităţilor la nivel de branşament, scutirea de taxe pentru documentele emise de Primărie şi care sunt necesare realizării acestei investiţii, dar şi susţinerea finanţării proiectului prin transferarea sponsorizărilor obţinute de la diverşi agenţi economici locali destinate acestui scop, în cadrul campaniei „Oradea pune suflet". „Am hotărât să investim pentru a demonstra că şi mediul de afaceri poate contribui la binele comunităţii din care face parte. Poate şi alţii ni se vor alătura în astfel de acţiuni, care vizează comunitatea locală", a spus reprezentantul firmei Repcon, Nistreanu Mircea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite