Oradea: Compania de Apă devine operator regional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Compania de Apă devine operator regional
Oradea: Compania de Apă devine operator regional

Compania de Apă Canal devine operator regionale pentru a putea atrage banii necesari județului în vederea modernizării și extinderii infrastructurii de apă și canalizare.

Azi dimineață s-a semnat contractul de delegare a gestiune serviciilor de alimentare și apă și de canalizare, de către Compania de Apă Oradea și reprezentanții Asociației de Dezvoltare Comunitară Aparegio. Astfel, Compania de Apă devine operatorul regional de apă şi canalizare. Acest demers a fost necesar pentru că doar astfel Bihorul va putea atrage finanțare de la Uniunea Europeană pentru extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare. “Având un buget preconizat de 83.286.340 Euro fără TVA, obiectivul proiectului este de a asigura furnizarea unor servicii de alimentare cu apă şi canalizare în conformitate cu practicile şi politicile UE în domeniu, în majoritatea zonelor urbane până în anul 2015”, a spus Adrian Foghiș, directorul Zonei Metropolitane Oradea.

Beneficiari

În prima etapă de implementare, respectiv perioada 2009 - 2013, proiectul cuprinde investiţii pentru tratarea şi distribuţia apei potabile precum şi colectarea şi epurarea apei uzate în municipiile Oradea şi Beius, localitatea Tinca, dar şi localităţile din zona metropolitană a Oradei: Sântandrei, Palota, Girişu de Criş, Tărian, Biharia, Nojorid, Oşorhei, Alparea şi Fughiu. Populaţia totală, care va beneficia în mod direct de acest proiect este de aproximativ 237.298 locuitori (anul 2008) şi reprezintă aproape  40% din populaţia totală a judeţului Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite